De blauw-gele bus met rode dop, met meer dan 2000 toepassingen. Wie kent het product niet? De WD-40 Multi-Use Product of ook wel vaker multispray genoemd, heeft bijna iedereen wel een bus van thuis of in de garage staan.

Hoe is het allemaal begonnen?

In 1953 ontdekten drie werknemers van de Rocket Chemical Company een manier om NASA raketten te beschermen tegen roest en corrosie. Zij bedachten de naam WD-40, wat een afkorting is van de volledige naam: “Water Displacement – 40th attempt”.
De formule werkte pas naar behoren bij de 40ste poging. Diezelfde formule wordt nog steeds gebruikt, ondanks dat we de bus zelf nog steeds proberen te verbeteren.  Bekijk hier de evolutie van de klassieke blauw-gele bus.

Meer dan 2000 toepassingen

Na verloop van tijd namen personeelsleden het product mee naar huis. Daaruit bleek dat het product voor veel meer toepassingen kan worden gebruikt. Daarom beschouwt men het product tegenwoordig als het beste middel om allerlei verschillende problemen mee op te lossen. Inmiddels zijn er meer dan 2000 toepassingen met ons gedeeld waar je WD-40 Multi-Use Product voor kunt gebruiken.

Wist je dat WD-40 Multi-Use Product ook:

 1. Sloten smeert
 2. Roest voorkomt op kwasten
 3. Messen van een grasmaaier schoonmaakt.
 4. Lijmresten verwijdert
 5. Stroef lopende ritsen smeert en weer soepel maakt
 6. Helpt bij het onderhouden van de accu
 7. Vogelpoep van auto’s verwijderd
 8. Stickers losmaakt van glazen 
 9. Kauwgom verwijdert uit haar of kleding
 10. Krijt verwijdert van muren
 11. Vastgeroeste kraan deblokkeert
 12. Piepende gordijnrails stopt
 13. De afzuigkap streeploos schoonmaakt
 14. De badkamer reinigt en smeert
 15. Kofferwieltjes weer laat rollen

Natuurlijk is de bovenstaande lijst maar een selectie van de mogelijke toepassingen van WD-40. Als je dus nóg meer wilt weten waar je WD-40 voor kunt gebruiken? Bekijk dan de complete lijst met 2000 toepassingen.

Naast het Multi-Use Product, kan je bij ons ook terecht voor de meer specifieke en veeleisende klussen. Doe een beroep op het WD-40 Specialist assortiment, met 10 oplossingen voor de meer veeleisende klussen. Elk WD-40 Speclalist product beschikt over een unieke formule om een specifieke taak op te lossen. Wil je rubber en kunststof beschermen en smeren? Dan is de Siliconenspray uitstekend geschikt. Problemen met gevoelige electronica? Onze Contactspray kan je helpen. Snel vastzittende bouten en moeren losmaken? Onze Super Kruipolie to the rescue!

WD-40 producten gelijk kopen?

Ga naar WD-40 verkooppunten zodat je jouw busje WD-40 Multi-Use Product of een van onze WD-40 Specialist producten meteen gemakkelijk online kunt kopen!

Deel jouw toepassing met ons! 

Heb jij nog een leuke tip of unieke toepassing die iedereen moet weten? Deel ze dan met ons!  Je kunt altijd jouw toepassing en tips delen op Facebook (@OriginalWD40.NL) of op Instagram (@WD40NL). Wij vinden het hartstikke leuk om van al jullie unieke toepassingen en tips te leren!