matomo

2000 toepassingen voor WD-40® Multispray

De blauw-gele bus met rode dop, met meer dan 2000 toepassingen. Wie kent het product niet? De WD-40 Multispray of Multi-Use Product, bijna iedereen heeft wel een bus van de Multispray thuis of in de garage staan.

Hoe is het allemaal begonnen?

In 1953 ontdekten drie werknemers van de Rocket Chemical Company een manier om NASA raketten te beschermen tegen roest en corrosie.
Deze bedachten de naam WD-40, wat een afkorting is van de volledige naam: “Water Displacement – 40th attempt”.
De formule werkte pas naar behoren bij de 40e poging. Diezelfde formule wordt nog steeds gebruikt, ondanks dat we de bus zelf nog steeds proberen te verbeteren.

Ontdek wat WD-40 heeft verbeterd aan de klassieke blauw-gele bus.

Meer dan 2000 toepassingen

Na verloop van tijd namen personeelsleden het product mee naar huis. Daaruit bleek dat WD-40 voor veel meer toepassingen kan worden gebruikt. Daarom beschouwt men het product tegenwoordig als het beste middel om allerlei verschillende problemen mee op te lossen. Inmiddels zijn er meer dan 2000 toepassingen met ons gedeeld waar je WD-40 voor kunt gebruiken.

Wist je dat WD-40 ook:

 1. Vogelpoep van auto’s verwijderd?
 2. Vocht verdrijft uit visspullen?
 3. Piepende hamsterwielen weer stil maakt?
 4. In elkaar vastzittende glazen los maakt?
 5. Er voor zorgt dat gras niet meer aan de bladen van een grasmaaier plakt?
 6. Gebruikt kan worden bij het verwijderen van lijmresten?
 7. Stroef lopende ritsen weer soepel maakt?
 8. Sneeuw niet meer aan een sneeuwschuiver laat plakken?
 9. Een vastzittende ring van de vinger af kan krijgen?
 10. Kauwgom uit haar of kleding verwijderd?
 11. In combinatie met kaneel mieren weg jaagt?
 12. Krijt van muren verwijderd?
 13. Piepende gordijnrails stopt?
 14. Hondenpoep onder schoenen los maakt?
 15. De afzuigkap streeploos schoonmaakt?
 16. Sloten smeert?
 17. De badkamer reinigt en smeert?

Naast deze selectie heeft ook Eigen Huis & tuin een lijstje met toepassingen van WD-40 voor in en rondom het huis samengesteld.

De volledige lijst met alle 2000 toepassingen

Natuurlijk is de bovenstaande lijst maar een selectie van de mogelijke toepassingen van WD-40. Als je dus nóg meer wilt weten waar je WD-40 voor kunt gebruiken? Bekijk dan de complete lijst met 2000 toepassingen.

Als je zelf nog een toepassing hebt, doe dan mee met onze Florida Road trip winactie. Upload jouw toepassing en win een klusvoucher van 5€ (mits de toepassing is goedgekeurd) én maak kans op één van de maandelijkse prijzen! Inspiratie nodig? Bekijk alvast de gallerij van WD-40 toepassingen die andere deelnemers hebben geüpload.

Disclaimer

De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht.

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2019 WD-40 Company