tracking

Hoe kan ik mijn auto het best onderhouden?

Bij het onderhouden van je auto komt meer kijken dan alleen een wasbeurt. Uiteraard is het periodiek reinigen van essentieel belang, maar het beschermen van je auto is minstens zo belangrijk. In deze How To lees je alle ins en outs over het beschermen en schoonmaken van bepaalde onderdelen. Wat moet je bijvoorbeeld doen als er hardnekkige vogelpoep op de lak zit? Of wat doe je bij het reinigen van de spiegels? Allerlei veelvoorkomende vragen waar wij jullie het ultieme antwoord op kunnen geven. Daarom lichten we een aantal onderdelen en handelingen uit. Volg de stappen en in ongeveer 60 minuten is jouw auto weer klaar om de weg op te gaan. Zorg voordat je begint voor een goede voorbereiding. Zo heb je alles direct bij de hand en kun je des te efficiënter te werk gaan. Succes met het onderhouden van jouw auto!

Dingen die ik nodig heb

Stap 1: Maak de carrosserie schoon.

Was je auto eerst grondig op het tankstation of thuis met een hogedrukreiniger en een sopje. Gebruik indien nodig een spons om de vlekken weg te schrobben. We raden aan om de carrosserie minstens een keer per maand te reinigen. Hierdoor blijft het voertuig schoon en in goede staat. Doe hetzelfde met het interieur. Lees hier meer over het wassen van de auto.

Bij het wassen van de auto hoort natuurlijk ook het schoonmaken van de autovelgen. Zorg dat je deze grondig reinigt met een hogedrukreiniger, zodat al het grove vuil weggespoten wordt. Zeep ze goed in met velgenreiniger en gebruik een zachte borstel om tussen de velgen te borstelen. Tot slot spoel je de velgen nog een keer goed af met water.

Auto reinigen

Stap 2: Verwijder vuil van de bumper en gril.

Nadat je de hele carrosserie hebt schoongemaakt, ga je dieper in op de onderdelen. Als eerste de bumper. Insecten blijven tijdens het rijden vaak aan de bumper plakken en zijn soms moeilijk te verwijderen. Gebruik in dat geval Multi-Use Product en een doek om ze gemakkelijk te verwijderen. Schud het Multi-Use Product en spuit het op de bumper of gril, laat het een paar seconden inwerken en veeg het af met een schone, droge doek.

Bumper reinigen

Stap 3: Verwijder uitwerpselen van de motorkap.

Het komt regelmatig voor dat er uitwerpselen op de motorkap zitten. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor wanneer je onder een boom geparkeerd staat. Wanneer deze vlekken nog niet zijn verdwenen na het schoonmaken van de carrosserie, gebruik dan WD-40 Multi-Use Product om dit te verwijderen! Schud het product en spuit het op het te behandelen oppervlak. Laat het Multi-Use Product intrekken en wrijf het met een doek uit.

Verwijder uitwerpselen

Stap 4: Maak de buitenspiegels schoon.

Nadat je de carrosserie hebt schoongemaakt kun je de buitenspiegels onderhouden. Om dit te doen spuit je het Multi-Use Product op de spiegels om ze grondig te reinigen, te beschermen tegen roest en te smeren.

Buitenspiegels van de auto onderhouden

Stap 5: Maak de kentekenplaat schoon.

De kentekenplaat is een onderdeel van de auto dat vaak wordt vergeten. Het is erg belangrijk dat dit goed leesbaar blijft dus vergeet dit niet en neem dit standaard mee tijdens het wassen van de auto. Met Multi-Use Product kun je gemakkelijk vuil van kentekenplaten verwijderen. Spuit Multi-Use Product op de kentekenplaat en wrijf uit met een doek.

Kentekenplaat schoonmaken

Stap 6: Maak het chroom van de auto schoon.

Ten slotte kun je jouw auto nog extra laten blinken door het schoonmaken van het chroom van de auto. WD-40 Multi-Use Product kan hierbij erg handig zijn! Breng het product aan op de chroom onderdelen en wrijf het uit. Veeg het vervolgens goed af met een doek. Polijst daarna met een schone, droge doek. Het chroom krijgt zijn glans terug en de auto ziet er weer uit als nieuw!

Chroom van de auto schoonmaken

Zorg ervoor dat je jouw auto altijd goed onderhoudt.

Bekijk de video hieronder om te checken of je alle stappen hebt gevolgd:

WD-40 Multi-Use Product kan je dus bij veel meer helpen dan je denkt als het gaat om het schoonmaken van de carrosserie. Het verwijdert hardnekkige resten van de bumper en motorkap en het helpt bij het onderhoud van de spiegels, kentekenplaat en chroom onderdelen!

Heb je zelf nog handige tips om een auto te onderhouden? Deel ze dan op onze Facebookpagina of via Instagram met #wd40athome

Vergelijkbare how to's

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company