tracking

Hoe kun je een vastgeroeste kraan deblokkeren?

Zitten de knoppen van jouw kraan vast? Wij geven je enkele tips hoe je een vastgeroeste kraan kunt deblokkeren en weer soepel kunt laten draaien. De uitvoering hiervoor is heel eenvoudig. Je hebt er maar één product voor nodig. Namelijk WD-40 Multi-Use Product. Dit product zorgt ervoor dat je in een paar stappen roest verwijdert en het herstelt tegelijkertijd de glans op je kraan.

Dingen die ik nodig heb

Stap 1: Deblokkeer een vastzittende kraan.

Het deblokkeren van een vastgeroeste kraan is niet moeilijk. Spuit wat WD-40 Multi-Use Product op de knoppen van de kraan. Laat dit daarna een paar minuutjes inwerken. Vervolgens draai je de kraan open en dicht. Je zult namelijk merken dat dit veel makkelijker gaat. Veeg tot slot het overtollige product af met een doek. 

vastgeroeste kraan deblokkeren

Stap 2: Deblokkeren van een vastgeroeste kraan.

Als stap 1 niet werkt dan zit de kraan vastgeroest. In dit geval wordt het openingssysteem door corrosie geblokkeerd. We raden je aan om wat WD-40 Specialist Super Kruipolie te gebruiken. De werking van dit product zal effectiever werken dan het Multi-Use Product omdat de Specialist Kruipolie speciaal is gemaakt voor de stolling van roest. Spray het product op de kraan en laat het inwerken. Vervolgens kun je de kraan open en dicht draaien. 

Kraan deblokkeren met super kruipolie

Stap 3: Demonteer de kraan om opgehoopt kalk te verwijderen.

Wanneer er een klein laagje water achterblijft in de leiding kan dit kalk veroorzaken. Door een ophoping van kalk kan het water moeilijker stromen. Het is dus belangrijk dat je regelmatig kalk verwijdert uit de leidingen. Hiervoor moet de kraan eerst gedemonteerd worden. Dit doe je door het mondstuk te verwijderen. Nu kunnen alle onderdelen met kalkaanslag worden gereinigd. 

Kalk verwijderen

Stap 4: Kalkaanslag verwijderen.

Na het verwijderen van het mondstuk spuit je een klein beetje Multi-Use Product in de kraanslang, in het mondstuk en op de warm en koud water knoppen. Voorkom vlekken door met een doek het overtollige product weg te vegen. Laat het Multi-Use Product inwerken. Draai vervolgens de waterkraan open. Maak het mondstuk schoon met een borstel om overtollig kalkaanslag te verwijderen.

Kraan schoonmaken

Stap 5: Maak de kraan schoon.

Tot slot raden we je aan om de kraan een kleine schoonmaakbeurt te geven. Spray hiervoor wat Multi-Use Product op een doek en wrijf hiermee over de kraan. Dit zorgt ervoor dat vingerafdrukken en kalkaanslag worden verwijderd. De kraan glanst weer en ziet er uit als nieuw! 

Verwijder vingerafdrukken

Je kraan is weer klaar voor gebruik.

Zo eenvoudig kan het zijn. Binnen enkele minuten kun je een vastgeroeste kraan makkelijk deblokkeren of het nu een binnen- of buitenkraan is. Ben jij ook benieuwd naar hoe jij een tuinsproeier kan onderhouden? Bekijk hoe je dit kunt aanpakken in 5 stappen in deze How To.

Vergelijkbare how to's

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company