Er zijn nu eenmaal van die kleine irritaties in het leven die je snel wilt oplossen. Lijmresten is er een van. Een foutje tijdens het hobbyen of klussen en voor je het weet heb je een klodder (seconde) lijm in je broek of in het tapijt. Geen gezicht en lastig te reinigen. Gelukkig kun je dit eenvoudig en zonder veel gedoe oplossen. Waarschijnlijk hoef je er niet eens voor naar de winkel, maar heb je het middel al ergens in huis liggen.

De meesten kennen het als een smeermiddel, maar WD-40 Multi-Use Product kan op heel veel manieren gebruikt worden. Lees in de how-to’s hoe WD-40 producten helpt om jouw problemen om te lossen.  Het helpt onder andere om roestige kettingen weer te laten draaien. Het verhelpt piepende deuren en zorgt ervoor dat vastgeroeste bouten makkelijk los komen, maar lijmresten verwijder je er ook mee. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het schoonhouden van een werkbank zodat lijm niet blijft plakken, het verwijderen van (seconde) lijm en lijmresten uit spijkerbroeken of het verwijderen van lijm van linoleum of tapijt.
Hieronder leggen we uit voor welke lijm fiascos onze Multi-Use product kan helpen.

Wat heb je nodig voor het verwijderen van lijmresten:

  • WD-40 Multi-Use Product
  • Een spatel
  • Een beetje geduld

Hoe ga je te werk:

  1. Spuit een beetje op de lijmresten
  2. Laat het even intrekken
  3. Verwijder de lijmresten met een spatel of iets wat erop lijkt.
  4. Let op, maak geen gebruik van gereedschap met scherpe randen

Verwijder lijmresten uit broek

Als je lijm op je spijkerbroek hebt gekregen dan moet je deze zeker niet zomaar zonder voorbereiding in de wasmachine doen. Daarmee maak je het probleem waarschijnlijk alleen maar groter. De vlek hecht zich dan namelijk aan de kleding waardoor deze niet meer of moeilijk te verwijderen is. Pak je Multi-Use product en met behulp van de handige Smart Straw spuit je precies een kleine hoeveelheid op de lijmvlek. Laat het een paar seconden intrekken schraap met een spatel voorzichtig de lijmresten weg. Je kan bijvoorbeeld een botermesje gebruiken zolang er maar geen scherpe randen aanzitten

Verwijder lijm van de vloer

De manier om lijmresten te verwijderen van de vloer is bijna hetzelfde als bij een spijkerbroek. Maar pas op dat het kan verschillen per vloerbedekking. Als het gaat om linoleum of tapijt dan kun je WD-40 gebruiken om lijmresten te verwijderen.
Het principe is hetzelfde. Een beetje inspuiten, laten intrekken en voorzichtig wegpoetsen. Meestal is het niet nodig om de lijmresten weg te schrapen. Je kan als je niet oppast bij het schrapen de vloerbedekking beschadigen. Even goed poetsen is vaak al voldoende.

Verwijder lijmresten van je werkbank

Lijmresten verwijderen van een werkbank doe je ook met onze multi-use product. Spuit het in, laat het even intrekken en vervolgens kun je de lijm makkelijker van de werkbank wegschrapen. Voorkomen is echt beter dan genezen. Een nieuwe werkbank bescherm je met beste met een multi-use product. Spuit de bank, althans het werkoppervlakte, in met de multispray en laat het even intrekken. Dit zorgt ervoor dat er een beschermende laag ontstaat die lijm minder goed de kans geeft om zich te hechten.

Meer toepassingen met onze producten

Dat er veel mensen zijn die niet weten dat je lijmresten verwijdert met een multispray is zeker jammer. Het makkelijke verwijderen van lijmresten daargelaten kun je er nog veel meer mee doen. Je hebt een nieuw paar schoenen gekocht, wil ze direct aantrekken, maar komt erachter dat er nog labels op en in de schoenen zitten, Multi-use product helpt je om stickers te verwijderen. Roest voorkomen op tegels? Bescherm je metalen voorwerpen met Multi-Use product, om te voorkomen dat ze roestvorming krijgen.  Ook kun je koperen lampen weer reinigen glanzend maken.
Niet alleen kan de multispray een oplossing zijn voor deze problemen, maar nog veel meer. Het product wordt werkelijk bijna overal verkocht en er zit geen houdbaarheidsdatum aan. Dus een busje in de schuur of in de gereedschapskoffer kan iedereen aangeraden worden.