tracking

Secondelijm verwijderen? | Met WD-40® natuurlijk!

Secondelijm verwijderen – Met WD-40 verwijder je makkelijk lijmresten. Je hebt niet meer nodig dan WD-40 Multi-Use Spray en een spatel.
Wat heb je nodig in het verwijderen van lijmresten:

  • WD-40 Multi-Use Spray
  • Een spatel
  • Een beetje geduld

De stappen

  1. Spuit een beetje WD-40 op de lijmresten
  2. Laat het even intrekken
  3. Verwijder de lijmresten met een spatel of iets wat erop lijkt. Maak geen gebruik van gereedschap met scherpe randen

Lijmresten verwijder je met WD-40

Er zijn nu eenmaal van die kleine irritaties in het leven die je snel wilt oplossen. Lijmresten is er een van. Een foutje tijdens het hobbyen of klussen en voor je het weet heb je een klodder lijm in je broek of in het tapijt. Geen gezicht en lastig te reinigen, het gaat om lijm tenslotte. Gelukkig kun je dit eenvoudig en zonder veel gedoe oplossen, met behulp van WD-40. Waarschijnlijk hoef je er niet eens voor naar de winkel, maar heb je al een busje ervan ergens liggen.
WD-40 kennen de meeste mensen als een smeermiddel. Het helpt om roestige kettingen weer te laten draaien. Het verhelpt piepende deuren en zorgt ervoor dat vastgeroeste bouten makkelijk los komen. Lijmresten verwijder je er ook mee. Mensen weten vaak niet in welke situaties je WD-40 nog meer kunt gebruiken. Hieronder leggen we uit voor welke lijm fiascos WD-40 kan helpen.

Secondelijm verwijderen – Je jeans weer als nieuw, hoe verwijder je lijmresten uit je spijkerboek

Als je lijm op je broek hebt gekregen dan moet je deze zeker niet zomaar in de wasmachine doen. Daarmee maak je het probleem waarschijnlijk alleen maar groter. Pak je WD-40 en met behulp van de handige smart-straw spuit je precies een kleine hoeveelheid op de lijmvlek. Laat het een paar seconden intrekken schraap met een spatel voorzichtig de lijmresten weg. Je kan bijvoorbeeld een botermesje gebruiken zolang er maar geen scherpe randen aanzitten

O jee, lijm op de vloer

De manier om lijmresten te verwijderen van de vloer is bijna hetzelfde als bij een spijkerbroek. Maar pas op dat het kan verschillen per vloerbedekking. Als het gaat om linoleum of tapijt dan kun je WD-40 gebruiken om lijmresten te verwijderen.
Het principe is hetzelfde. Een beetje inspuiten, laten intrekken en voorzichtig wegpoetsen. Meestal is het niet nodig om de lijmresten weg te schrapen. Je kan als je niet oppast bij het schrapen de vloerbedekking beschadigen. Even goed poetsen is vaak al voldoende.

Secondelijm verwijderen – Een nieuwe werkbank bescherm je met WD-40

Verwijder je lijmresten van een werkbank dan doe je dat ook met WD-40. Maar voorkomen is beter dan genezen. Je kan je nieuwe werkbank beschermen tegen toekomstige vlekken zoals die veroorzaakt door lijmresten. Spuit de bank, althans het werkoppervlakte, in met WD-40 en laat het even intrekken. Dit zorgt ervoor dat er een beschermende laag ontstaat die lijm minder goed de kans geeft om zich te hechten.

2000+ toepassingen van WD-40

Dat er veel mensen zijn die niet weten dat je lijmresten verwijderd met WD-40 is zeker jammer. Het makkelijke verwijderen van lijmresten daargelaten kun je er nog veel meer mee doen. Heeft je kleine krijtstrepen op de muur achtergelaten? Kauwgom in je kleding? Lastige vlekken op je afzuigkap of een badkamer die aandacht verdient?
Niet alleen kan WD-40 een oplossing zijn voor deze problemen, maar nog veel meer. Het product wordt werkelijk bijna overal verkocht en er zit geen houdbaarheidsdatum aan. Dus een busje in de schuur of in de gereedschapskoffer kan iedereen aangeraden worden.
Van alle kleine irritaties in het leven hoeven lijmresten daar niet meer bij te horen.

Disclaimer

De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht.

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2020 WD-40 Company