Vetvlekken verwijderen – Erg vervelend een vette vlek in je broek of jurkje. Toch kan dit vaak eenvoudig genoeg verholpen worden met behulp van WD-40. Daarvoor heb je nodig,

  • WD-40
  • Een stukje karton
  • Baksoda
  • Een oude tandenborstel en een beetje zeep

Vetvlekken verwijderen doe je als volgt,

  1. Doe een stukje karton onder de vlek
  2. Inspuiten met WD-40
  3. Baksoda over de vlek of vlekken strooien, wees niet zuinig met de soda
  4. Met de tandenborstel over de vlek poetsen totdat de soda niet langer verdeeld wordt in kleine stukjes
  5. Verwijder het karton en de soda en doe wat zeep op de vlek. Poets de vlek schoon met de tandenborstel
  6. Het kledingstuk wassen zoals je dat altijd doet

Hoe verwijder je vetvlekken?

Vetvlekken verwijderen, een klus waar weinig mensen op zitten te wachten. Er zit nogal een verschil tussen het verwijderen van vetvlekken in textiel dan bijvoorbeeld een oppervlakte van hout. Toch is er gelukkig een mogelijkheid om deze klus een stuk makkelijker te maken. WD-40.

Vetvlekken verwijderen is nooit een makkelijke of fijne klus, laten we eerlijk zijn. Maar het is evengoed zeer bevredigend als je je keuken weer spik en span hebt. En dat favoriete jurkje of die stoere jeans, die hoef je niet weg te gooien.

WD-40 kun je voor de meest uiteenlopende zaken gebruiken, maar hoe pas je het toe om vet mee te lijf te gaan.

Vetvlekken in je kleding

We kennen het allemaal. Het gebeurd ook nog eens vaak op momenten dat je je beste kleding aan hebt. Een lekker etentje met je partner omdat je zoveel jaar samen bent. Een kerstdiner met de hele familie. Of een gezellige verjaardag. Een foutje maken is zo gebeurd en voor je het weet ligt een stuk van die heerlijke biefstuk op je broek of jurk.

Dat er meer dan genoeg redenen kunnen zijn om vetvlekken in je kleding te krijgen is pijnlijk duidelijk. Helaas kan dat niet gezegd worden in de hoeveelheid mogelijkheden die je hebt om ze te verwijderen. Agressieve wasmiddelen kunnen een oplossing bieden, maar vaak alleen op hogere temperaturen. Je raadt het al. De kans is groot dat of de vlek niet geheel verwijderd is of dat het wassen zelf je kleding beschadigd.

Als alles verloren lijkt, pak dan je busje WD-40. Spuit het in op de vlek en zorg ervoor dat je er een stukje karton onder hebt liggen. Strooi daarna ruim baksoda over de vlek en laat het heel even intrekken. Je doet nu een beetje zeep op een oude tandenborstel en poets de vlek schoon. Nu kun je je kledingstuk gewoon wassen zoals normaal. Deze truc werk ook bij oudere vetvlekken.

Vetvlekken verwijderen in bijvoorbeeld de keuken

Dat je WD-40 kunt gebruiken om vetvlekken uit je kleding te halen verraad het eigenlijk al. Je het gebruiken in zeer veel situaties waar je vetvlekken kan tegenkomen. Als je bijvoorbeeld je afzuigkap een keer goed wil schoonmaken dan doe je dat makkelijk met WD-40.

Let op, je gebruikt het niet op oppervlaktes die in contact komen met eten.

WD-40 kan gebruikt worden als een algemene ontvetter. Van een jurkje tot je fietsketting, altijd handig om een busje in huis te hebben.