Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon? In de meeste moderne keukens zijn afzuigkappen een duidelijk onderdeel van het uiterlijk. Vaak gemaakt van RVS of andere materialen is het doel niet langer alleen praktisch, maar ook esthetisch. Niks lelijker dan hardnekkige vetvlekken erop. Deze lastige vlekken verwijder je makkelijk als volgt.

Je hebt nodig,

  • Een doek
  • WD-40

WD-40 Multi-Use werkt zeer goed als een ontvetter. Zolang als het geen oppervlakte betreft waar je eten op bereidt kun je het op bijna ieder materiaal gebruiken. Simpelweg een beetje WD-40 op de vlekken spuiten en even laten intrekken. De vlek of vlekken wegpoetsen en zo nodig nog even met een sopje napoetsen. Je afzuigkap schoonmaken doe je zo snel en makkelijk.

Hoe maak je je afzuigkap schoon?

Laten we met de deur in huis vallen. Je afzuigkap schoonmaken doe je niet alleen voor een mooier aangezicht. Veel belangrijker is de hygiëne en voorkomen van brandgevaar. Nu lijkt het misschien overtrokken om het over brand te hebben. Maar vooral in bijvoorbeeld studentenhuizen kan dit een werkelijk risico zijn.

De vetlaag die zich kan ophopen op het filter is uitermate brandbaar. Een vlam in de pan en de gevolgen kunnen niet te overzien zijn.

Nu is recentelijk ook gebleken dat er bij het koken zeer veel fijnstof vrijkomt. Hoe schoner het filter des te beter dat deze kwalijke stoffen worden weggezogen.

De eerste stap in het schoonmaken van je afzuigkap is het verwijderen van het vetfilter. Als deze van metaal is dan kun je deze eenvoudig reinigen door hem een tijdje te laten weken in heet water met een beetje baking soda. Daarna goed schoon borstelen en naspoelen met heet water. Laten drogen op een theedoek.

De binnen- en buitenzijde van je wasemkap schoonmaken doe je eenvoudig genoeg door gewoon te boenen. Je afzuigkap schoonmaken kan makkelijk of moeilijk zijn afhankelijk of je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Vaak is een gewoon sopje voldoende. Maar als er sprake is van hardnekkige vetvlekken, wat doe je dan?

Je afzuigkap schoonmaken met WD-40

Verschillende materialen kunnen de vraag, hoe maak ik mijn afzuigkap schoonmaken?, ingewikkelder maken. Tenslotte, je gebruikt doorgaans niet hetzelfde schoonmaakmiddel voor kunststof als voor RVS.

Als je te maken krijgt met zeer lastige (vet)vlekken dan kun je in bijna alle gevallen terugvallen op WD-40. Een prima ontvetter die dankzij de spuitbus en de Smart Straw ook nog eens handig toe te passen is. Geschikt voor vrijwel alle materialen aangezien de siliconenspray niet bijtend is. Zolang als je het niet gebruikt op oppervlaktes waar je eten bereid is het in principe overal toepasbaar.