RVS schoonmaken? Staal dat per definitie roestvrij is staat niet gelijk aan een materiaal dat altijd schoon is. Vlekken veroorzaakt door vet, olie en ander vuil. RVS schoonmaken dat doe je dankzij WD-40 snel en gemakkelijk.

Wat heb je nodig;

  • WD-40
  • Een doekje of een borstel

De stappen;

  • Spuit het oppervlakte in met WD-40, houd een afstand van ongeveer 15 tot 30 centimeter
  • Laat het ongeveer 30 minuten intrekken
  • Afspoelen met water of met een doek wegvegen, bij zeer hardnekkige vlekken kan even borstelen nodig zijn

RVS schoonmaken, enkele handige tips

WD-40 is verrassend genoeg een zeer geschikt middel om RVS mee schoon te maken. Echter is het niet de bedoeling dat je het gebruikt op oppervlaktes die in contact komen met eten. We geven je hier enkele tips hoe je dit materiaal makkelijk kunt reinigen zonder dat je uren hoeft te boenen.

Laten we de keuken als voorbeeld nemen. RVS maak je het meest hier schoon.  Dit geeft ons  gelijk de kans om je tips te geven voor oppervlaktes die wel in contact komen met je eten. Dit zijn bijvoorbeeld de bakplaten, magnetron en pannen. Hieronder leggen we uit hoe je deze oppervlaktes kunt reinigen.

RVS schoonmaken – Wit natuurazijn en citroen

Dat de magnetron vaak een stevige schoonmaakbeurt nodig heeft is een feit dat de meeste mensen wel onderkennen. Het is helaas ook een van de meer vervelende klussen. Gelukkig hebben wij een tip voor je die deze klus een stuk makkelijker maakt.

Ten eerste, plaats een schaal met water en natuurazijn in de magnetron. Laat de magnetron vervolgens draaien op een gemiddelde sterkte, voor ongeveer 10 minuten. Laat daarna de magnetron even afkoelen voordat je het schaaltje verwijderd.

Tot slot, het enige wat je nu nog hoeft te doen is de binnenzijde af te nemen met een doekje. Je zal zien dat het vuil zich eenvoudig laat verwijderen. Blijf er wel bij als je de magnetron laat draaien om er zeker van te zijn dat het niet te heftig gaat.

De bakplaten reinigen die je met citroen. Je kan gerust RVS schoonmaken met zure middelen zoals citroensap. Het zal het staal niet aantasten en het is veilig in combinatie met eten. Dus hoe maak je RVS schoon met citroensap? Volg de stappen hieronder.

Stap 1. Verwijder eerst alle het losse vuil mocht dat erop liggen

Stap 2. Snij vervolgens een citroen doormidden

Stap 3. Wrijf daarna de citroen over de bakplaat

Stap 4: Veeg tot slot na met een schoon en nat vaatdoekje

Reinig je RVS met WD-40

Als er geen sprake is van oppervlaktes die in contact komen met eten en het gaat om hardnekkige vlekken! Dan pak je  WD-40 om je RVS mee schoon te maken. De afzuigkap is een mooi voorbeeld. Na verloop van tijd vormt er zich een laagje van vet op de meeste afzuigkappen. De reden hiervoor is simpel gezien de werking van de afzuigkap. Wat minder simpel is, is het verwijderen van deze vlekken en andere viezigheid. Tenminste als je gaat schrobben met schuursponsjes en allesreiniger.

Je afzuigkap maak je eenvoudig schoon met WD-40. Simpelweg even laten intrekken en met een doek of keukenrol wegpoetsen. RVS schoonmaken met WD-40 werkt overigens altijd op deze manier.

WD-40 voor meer oppervlaktes dan alleen RVS

RVS reinigen met WD-40 gaat razendsnel en effectief. Maar je er kan er nog veel meer mee doen. Je hebt alle keuze als het gaat om dit middel. Maak je keuze uit het Multi-Use product. Als je echt er tegenaan wilt gaan met schoonmaken dan is de keuze gauw gemaakt voor de snelwerkende universele reinigingsspray.
WD-40 is op zeer veel plekken verkrijgbaar en dat voor een paar euro. RVS schoonmaken is slechts een van de dingen die je ermee kan doen.