tracking

Hoe moet ik watervlekken verwijderen van spiegels?

De meest gevoelige plekken voor watervlekken op spiegels en ramen zijn natuurlijk de badkamer en de keuken. Vooral bij spiegels komt het nogal vaak voor dat er condens of spetters van water of tandpasta achterblijven. Best logisch natuurlijk, want je gebruikt de gootsteen en dus ook de badkamerspiegel dagelijks. Hoe moet je deze zogenaamde watervlekken verwijderen?

Spiegel schoonmaken, fluitje van een cent

Er zijn meerdere methodes en technieken om jouw spiegel weer blinkend schoon te krijgen. Let op, niet elke manier werkt even goed. Sommige schoonmaakmiddelen zorgen er zelfs voor dat er een waas of allerlei strepen achterblijven op de spiegel. In dat geval kun je weer opnieuw beginnen en dat is uiteraard zonde van de tijd en van het geld dat je hebt uitgegeven aan dure wondermiddelen die van alles beloven. Hoe moet het dan wél? In een paar simpele stappen leggen we je uit hoe je jouw spiegels zo snel mogelijk stralend schoon krijgt. Maar eerst, wat heb je allemaal nodig?

Dingen die ik nodig heb

Stap 1: Meng water met azijn.

Het verwijderen van de watervlekken op je spiegel begint met het maken van een mengsel van water (50%) en azijn (50%). Gebruik bij voorkeur water met zo min mogelijk mineralen. Waarom azijn? Witte azijn of schoonmaakazijn ontvet en ontkalkt. Daarnaast zorgt het voor een streeploos resultaat. In feite kan het een groot deel van je schoonmaakmiddelen vervangen. Bovendien is azijn zeer betaalbaar, dus je bespaart er ook nog eens een hoop geld mee.

Hevel de mix van water en azijn over in een lege flacon. Even kort schudden voor gebruik en je bent klaar om de spiegel in te sprayen.

watervlekken verwijderen

Stap 2: Wrijf het mengsel op de spiegel.

Spray de spiegel in en gebruik de microvezeldoek om de spray op de spiegel in te wrijven en te verspreiden. Nu start je met het daadwerkelijk verwijderen van de watervlekken op de spiegel. Waar nodig druk je iets harder op plekken waar de vlekjes hardnekkiger zijn. Vervolgens houd je de microvezeldoek een paar minuten gedrukt op één gebied. Dankzij de zuurgraad van azijn worden de mineralen in het water verzacht. Zo wordt het verwijderen van deze lastige vlekken veel makkelijker. Een alternatief voor het drukken, is om met de microvezeldoek te draperen op de watervlekken.

spiegel schoonmaken

Stap 3: Gebruik WD-40 Multi-Use Product.

Geen zin of tijd om het bovenstaande proces te doorlopen? Gebruik dan Multi-Use Product. Een zeer effectief alternatief voor water en azijn. Spuit een flinke hoeveelheid op een doek en veeg ermee over de complete spiegel. Zorg dat je alles goed uitwrijft. Niet meer, niet minder! Bovendien zorgt ons product niet alleen voor een glanzende spiegel! Dankzij het dunne, onzichtbare laagje voorkom je dat de spiegel beslaat na het douchen of het nemen van een bad. Doordat er geen condens op je spiegel komt, voorkom je dus ook dat je keer op keer de watervlekken opnieuw staat te verwijderen.

waterspetters van spiegel verwijderen

Je spiegels weer als nieuw!

Ga je voor het mengsel met water en azijn, of kies je voor onze vertrouwde spray? Welke methode je ook hebt toegepast, jouw spiegels zien er gegarandeerd weer blinkend schoon uit. En zeg nou eerlijk, je kijkt toch fijner in een spiegel zonder watervlekken en strepen.

Hou je badkamer schoon en fris

Uiteraard zijn er in de badkamer nog veel meer toepassingen waar we je graag bij helpen. Hoe? Dat lees je in deze speciale badkamer-blog!

Heb je zelf nog handige tips om watervlekken van je spiegels te verwijderen? Of andere slimme badkamertips? Volg ons op Facebook of Instagram (taggen met @wd40nl of #wd40athome mag ook) en deel jouw oplossing met ons!

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company