tracking

Teflonspray en PTFE: wat is het verschil?

Onze WD-40 Specialist lijn bevat twee bijzondere producten: Smeerspray met PTFE en Droogsmeerspray met PTFE. Vaak krijgen wij de vraag wat PTFE eigenlijk is. En wat is het verschil tussen PTFE-spray en Teflonspray?

Daar kunnen we heel kort over zijn: het is eigenlijk hetzelfde. Teflon is een merknaam van PTFE. Polytetrafluoretheen, zoals het ingrediënt voluit heet, is een chemische verbinding. Het is een soort plastic, en wordt in verschillende toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld in pannen met een anti-aanbaklaag, of als plastic onder extreme en wisselende weersomstandigheden.

Belangrijker is dat het van alle plastics de laagste weerstand heeft. Een spray op basis van PTFE, is dus een ideaal smeermiddel. Dit komt door de lage wrijvingscoëfficiënt. Daarnaast laat het ook een beschermende laag achter, waardoor het voor langere tijd smering biedt.

Verschil tussen smeerspray en droogsmeerspray

Onze WD-40 Specialist Smeerspray en WD-40 Specialist Droogsmeerspray bieden beiden een uitstekende smering. Het grote verschil is dat de droogsmeerspray een droge filmlaag achter laat. Hierdoor trekt het geen stof of vuil aan. Dit maakt het ideaal voor gebruik in droge en stoffige omstandigheden. De gewone smeerspray is uitstekend geschikt voor het smeren in vochtige condities.

De twee sprays zijn te gebruiken voor diverse toepassingen en op verscheidene materialen. Enkele voorbeelden zijn metaal, glas, vinyl, rubber en kunststof. Beide PTFE-sprays zijn toepasbaar tussen -20°C en 250°C.

Disclaimer

De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht.

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company