We weten allemaal dat siliconen een van de meest voorkomende elementen op aarde is. Nou, feit is dat vanwege zijn prachtige eigenschappen, siliconen worden gebruikt in een aantal verbindingen en producten, waaronder smeermiddelen. Als we het hebben over smeermiddelen op basis van siliconen, kan er veilig gezegd worden dat deze gemeengoed zijn geworden in de gereedschapskisten van de meerderheid van de bevolking. Hier zijn enkele redenen waarom siliconenvet zo belangrijk is:

 

Siliconenvet smeert (bijna) alles

Een van de grootste voordelen die siliconensprays te bieden hebben, is dat ze bijna alles kunnen smeren. Het maakt niet uit of het materiaal in kwestie van rubber, plastic of metaal is. Feit is dat smeermiddelen op siliconenbasis ze allemaal kunnen behandelen doordat ze superglad zijn. Dit betekent dus dat siliconenspray effectief is op allerlei voorwerpen en mechanismen, variërend van kunststof onderdelen tot sloten, van scharnieren tot kozijnen en motoren.

 

Hoe siliconenvet je leven makkelijker kan maken!

 

Siliconenvet beschermt tegen vocht

Een ander voordeel van siliconenvet is het vermogen om te beschermen tegen vocht. Siliconenspray zorgt voor een beschermende laag op het materiaal. Deze laag beschermt het materiaal tegen water en vocht totdat het product wordt verwijderd. Waarom is het zo belangrijk om materialen te beschermen tegen vocht? Nou, omdat de komst van vocht slecht nieuws betekent voor een aantal materialen, met name metalen. Vocht is misschien wel de grootste vijand van metalen, vanwege de manier waarop het metaal aantast door roest.  Het gebruik van siliconenvet zal dus wonderen doen voor de bescherming van metalen tegen de roestplaag.  Toch is het redelijk eenvoudig om het ontstaan van roest te voorkomen. Voor meer informatie over het ontstaan van roest en corrosie lees je in deze blog.

 

Siliconenvet helpt je gereedschap de winter door

Heb je wel eens iets voor de winter opgeslagen en later spijt gehad van de beslissing? De slijtage van de seizoenen verpest gewaardeerde bezitten. Als het antwoord ja is, dan is het handig om te weten dat siliconensprays ook in dit opzicht kunnen helpen. Voordat je je gereedschap opbergt voor de winter, is het aan te raden om ze eerst schoon te maken. Als ze eenmaal van alle soorten vuil zijn ontdaan, besproei ze dan met een siliconenvet. De vochtbestendige functie van dergelijke smeermiddelen zal wonderen doen voor de bescherming van je gereedschap tegen de ontberingen en grillen van het winterseizoen. Lees deze blog om meer te weten te komen over hoe WD-40 ervoor kan zorgen dat je gereedschap ongeschonden de winter doorkomt.

 

Siliconenvet helpt onderhouden

We weten allemaal hoe alle complexe mechanismen die we in ons dagelijks leven gebruiken af en toe onderhoud nodig hebben. Maar wist je dat siliconensprays ook bij dit onderhoud erg bruikbaar kunnen zijn? Van het onderhoud van motoren tot het onderhoud van complexe mechanismen, siliconen kunnen worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan taken en doeleinden. Zo is het voor autobezitters aan te raden om siliconenvet op de onderkant van hun auto’s te spuiten, vooral wanneer er veel sneeuw ligt. Dat komt doordat de sneeuw de onderkant van een auto kan bevochtigen en uiteindelijk met roest kan vernielen. Siliconenvet voorkomt dit door de onderkant van de auto waterdicht te maken.

Probeer WD-40 Specialist Siliconenspray de volgende keer wanneer u siliconenvet nodig heeft!

Voor meer informatie over de WD-40 Specialist Siliconenspray leest u hier.

Benieuwd naar de toepassingen van WD-40 Siliconenspray voor uw auto? Klik dan hier!