tracking

Preventief onderhoud – Verleng de levensduur van je gereedschap!

Corrosie is de ergste vijand van je gereedschap. Je kunt je gereedschap preventief onderhouden en beschermen tegen corrosie. Hiervoor gebruik je een anti-corrosiespray. Het is belangrijk om te begrijpen wat corrosie is en hoe een anti-corrosiespray je gereedschap de maximale bescherming kan bieden die het nodig heeft. Meer uitgebreide informatie over preventief onderhoud en het ontstaan van corrosie lees je hier.

De verschillende soorten schade veroorzaakt door corrosie

Hier zijn de drie verschillende soorten schade veroorzaakt door corrosie:

  • Direct verlies of schade aan metalen structuren;
  • Indirecte schade als gevolg van lekkage en branden, zoals explosies veroorzaakt door stroomuitval, arbeidsverliezen en sluiting van faciliteiten;
  • Onderhoudskosten door corrosie zoals aan een metalen oppervlak.

Preventief onderhoud – hoe kan je roest voorkomen?

Je kunt corrosie voorkomen door de luchtvochtigheid onder controle te houden, je gereedschap niet nat te laten worden en door er een beschermende coating op aan te brengen, zoals een anti-corrosiespray.

Anti-corrosiespray op gereedschap

Anti-corrosiespray is een ideaal middel voor preventief onderhoud. Dit voorkomt namelijk corrosie en roestvorming op je gereedschap. Daarnaast fungeert het als beschermende coating op je gereedschap. Je kunt het gemakkelijk in de winkel kopen. Gebruik echter geen vette sprays omdat deze het hout kunnen beitsen. Ze laten ook olieachtige resten achter op uw handen wanneer je je gereedschap gebruikt.
Andere voordelen van het gebruik van een anti-corrosiespray als preventief onderhoud middel, is dat deze de levensduur van je gereedschap verlengt. In feite is het een alles-in-één oplossing voor alle corrosieproblemen. De spray beschermt tegen zout, water, chemicaliën en vochtigheid.
Wanneer je in de winkel zoekt naar een anti-corrosiespray, kom je verschillende producten tegen. Het beste kun je er een kiezen op basis van je wensen. Een overzicht van alle voordelen bij het gebruik van een anti-corrosie spray:

  • Vermindert reparatiekosten;
  • Voorkomt schade aan apparatuur;
  • Verhoogt de levensduur van machines en gereedschappen;
  • Voorkomt operationele verliezen;
  • Zorgt voor een veilige werkomgeving.

Vochtigheid controleren

Je kunt de vochtigheid controleren door een vocht absorberend gel pack in je gereedschapskist te leggen. Dit verlaagt de vochtigheidsgraad en absorbeert extra vocht. Daarnaast kun je gebruik maken van een corrosieremmer. Dit is een moleculaire coating die ideaal is voor preventief onderhoud. Het is een coating op waterbasis die werkt om je gereedschap te beschermen tegen vocht door het elektrochemisch te hechten aan metalen oppervlakken, vocht uit te sluiten en je gereedschap te beschermen tegen roest en corrosie.

Preventief onderhoud - Verleng de levensduur van je gereedschap!

Houd gereedschap droog

Het is tijdrovend om je gereedschap in je gereedschapskist te stoppen en eruit te halen. Maar dit voorkomt wel dat je gereedschap niet nat wordt. Je wilt je gereedschap beschermen tegen vocht en water. Dat kun je doen door gereedschap simpelweg in je gereedschapskist te plaatsen. Wat voor sommigen moeilijk is, omdat ze de neiging hebben om hun gereedschap in de open lucht te laten liggen.

Voor preventief onderhoud van je gereedschap tegen roest en corrosie, kun je een anti-corrosiespray en gelpacks kopen om ervoor te zorgen dat je gereedschap niet nat wordt. Door je gereedschap te beschermen, bespaar je veel geld omdat je na een paar jaar geen nieuw gereedschap hoeft te kopen omdat het is aangetast.

Wil je weten hoe de producten van WD-40 jou kunnen helpen bij het preventief onderhouden van je gereedschap? Klik dan hier.

Disclaimer

De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht.

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2020 WD-40 Company