Ben je het beu om je deur te horen piepen? Als het antwoord ja is, dan is het tijd om wat smeermiddel voor de deur te kopen. Het is een heel eenvoudige procedure die geen technische details vereist. Voor goed onderhoud zijn dit de beste manieren om je deur te smeren:

 

Zorg voor een geschikt smeermiddel

Als het aankomt op het onderhouden van je deurscharnieren, is een goed smeermiddel het belangrijkste wat je nodig hebt. Bij de aankoop van een smeermiddel moet je ervoor zorgen dat het de eigenschap heeft om door het vuil en de coating te dringen. Zelfs op het binnenste oppervlak van het deurscharnier mechanisme. Als je deur effectief moet blijven functioneren, is dit absoluut noodzakelijk. Het is aan te raden om een smeermiddel voor de deur te gebruiken met een dun mondstuk, zodat je gemakkelijk toegang krijgt tot het scharnier.

Als het gaat om smeermiddelen voor deuren, zijn er een aantal merken waaruit je kunt kiezen. Veel mensen zullen echter vertellen dat WD-40 uitstekend te gebruiken is als smeermiddel. Ongeacht of je je deurscharnieren wilt onderhouden of iets anders wilt smeren. WD-40 kan effectief worden gebruikt voor het werk. De WD-40 Multi-Use Spray kan niet alleen worden gebruiken als een effectief smeermiddel voor deuren, maar ook voor vele andere doeleinden. Bekijk hier de lijst met de 2000 toepassingen voor WD-40.

Onderhoud en smeer de scharnieren van je deur!

De scharnierpen vinden en verwijderen

Als je het juiste smeermiddel hebt gevonden is de volgende stap bij het onderhouden van de scharnieren, het verwijderen van de scharnierpen. De scharnierpen is de pen die de deur tegen de muur houdt. De scharnierpen rust tussen de vlakke platen op het scharnier. Om een efficiënte werking van de deur te garanderen, verwijder en smeer je deze apart.

Zodra je de scharnierpen hebt gevonden, verwijder je deze met behulp van een lange tang, door deze tegen de klok in te bewegen. Gezien de beperkte ruimte die beschikbaar is voor het werk, moet je er voor zorgen dat je niet je knokkels beschadigt. Veiligheid eerst, misschien is het handig om iemand te vragen die hiermee kan helpen. Het komt wel eens voor dat de scharnierpen verroest is of vol met vuil zit, waardoor deze moeilijk te verwijderen is. De WD-40 Specialist Super Kruipolie kan in zo’n geval effectief gebruikt worden om ervoor te zorgen dat de scharnierpen gemakkelijk kan worden losgemaakt. Het enige wat je moet doen is een beetje kruipolie op het scharnier spuiten, even wachten, en dan zul je zien dat de scharnierpen gemakkelijk verwijderd kan worden.

 

Controleer het deurscharnier

De volgende stap bij het onderhouden van de deurscharnieren is om het scharnier te inspecteren op eventuele problemen. Na verloop van tijd verliezen deurscharnieren niet alleen hun vorm, maar kunnen ze ook gecorrodeerd raken. Dit is de reden waarom het zo belangrijk is om een reparatie uit te voeren op de scharnierpen, als dat nodig is. Als de scharnierpen gebogen lijkt te zijn of erg vuil en vettig is, dan is het een goed idee om wat tijd te besteden aan het onderhoud hiervan.

Gebruik wederom WD-40 voor deze klus. Wanneer de scharnierpen gecorrodeerd is, heeft deze onderhoud nodig. WD-40 kan niet alleen gebruikt worden om de roest te verwijderen, maar het beschermt ook in de toekomst tegen corrosie. Als je de werking van je deur wilt garanderen, moet je ervoor zorgen dat de scharnierpen goed wordt onderhouden en in een goede staat verkeert.

 

Breng het smeermiddel aan

Nadat de onderdelen van het deurscharnier uit elkaar zijn gehaald, is het tijd om ze te smeren. Voordat je ze gaat smeren, is het aan te raden om het scharnier eerst te ontdoen van vet en vuil. Gebruik WD-40 spray om het scharnier effectief te ontdoen van vet en vuil. Om dit te doen, breng je de WD-40 aan op de deurscharnieren en laat je het een paar minuten inwerken. Neem na een paar minuten een schone doek en veeg het scharnier schoon. Het vet zou er gemakkelijk af moeten komen waardoor je het onderhoud kan vervolgen.

Vervolgens is het tijd om ze te smeren. Het enige wat je moet doen is beide onderdelen onder te spuiten met smeermiddel (WD-40), totdat ze doorweekt zijn. Gebruik vervolgens een doek om overtollige sporen af te vegen. Het smeermiddel WD-40 zorgt er niet alleen voor dat de deur efficiënt functioneert, maar ook dat de onderdelen bestand zijn tegen corrosie. Zodra de klus geklaard is, monteer je het deurscharnier weer in elkaar en voel je je deur naadloos en zonder gekraak of lawaai bewegen.

Voor meer duidelijkheid, bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe het scharnier onderhouden kan worden.

Zo zie je maar hoe makkelijk het kan zijn om zelf onderhoud te plegen binnenshuis. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen de voorkeur geven aan het gebruik van WD-40 als smeermiddel voor deuren, is dat WD-40 voor veel meer kan worden gebruikt dan het smeren van de deurscharnieren. Het is echt de spray met meer dan tweeduizend toepassingen.