Remmen Reinigen? Doe het eenvoudig zelf in 5 stappen!

Heb jij ontzettend vervuilde remmen en wil je deze graag snel en effectief reinigen. Doe dit dan eenvoudig zelf. Hoe? Ontdek het in deze blog binnen 5 stappen.

Remmen reinigen? Doe het eenvoudig zelf!

Remmen – & onderdelenreiniger

1. Remmen- & onderdelenreiniger

Remmen reinigen doe je natuurlijk niet zomaar zelf. Je hebt enig verstand nodig of in ieder geval een specialist die je helpen bij deze taak.
Speciaal daarvoor heeft WD-40 een assortiment dat de specialist is in zijn vakgebied. Deze helpt klussers of experts zoals jij bij één specifieke klus die je graag effectief en zo goedkoop mogelijk wil klaren.

Zo heeft WD-40 ook een Remmenreiniger in hun assortiment.

De WD-40 Specialist Remmenreiniger staat bekend om de volgende voordelen:

  • Verwijdert zeer effectief vet, olie en vuil van bijvoorbeeld remmen, koppelingen en tandwielen
  • Werkt direct en droogt snel zonder resten achter te laten
  • Wordt aanbevolen voor bouw- en machineonderdelen, remsystemen maar ook voor overbrengingscomponenten
  • De krachtige spray met 360-graden ventiel zorgt ervoor dat je het product vanuit alle hoeken (ook ondersteboven) kunt gebruiken

Wil je dus je remmen reinigen? Vergeet dan niet de bovenstaande specialist in huis te halen.

2. Opschuren remblokken

Als gevolg van te lang doorrijden met piepende trommel- en schijfremmen ontstaan er trillingen. Dit wil je natuurlijk voorkomen!
Kijk eerst of de remblokken versleten zijn. Zijn ze nog goed, dan is het voldoende om ze te schuren en te reinigen. Zijn de remblokken versleten? Laat ze dan vervangen bij een erkende garage.

3. Werking trommelremmen

Trommelremmen worden bij auto’s alleen op de achterwielen toegepast. Er zijn veel verschillende soorten trommelremmen, die onderling van elkaar verschillen. In de auto wordt het meest de ‘simplexrem’ toegepast. Trommelremmen dienen mechanisch-handmatig of automatisch bijgesteld te worden.

4. Goed inremmen verlengt de levensduur van je remmen

Als er nieuwe remblokken of schijven op je auto geplaatst zijn is het belangrijk dat je ze goed inrijdt. Nadat je een paar keer hebt geremd op lage snelheid heb je wat ‘bite’ gemaakt. Als je met 80 km/h rijdt en je moet opeens voor het eerst remmen, kun je voor een minder aangename verrassing komen te staan.

5. Onderhoud je auto

In onderstaand filmpje zie je hoe de producten van WD-40 en WD-40 Specialist je kunnen helpen om de auto te onderhouden. Regelmatig onderhoud aan de auto zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je auto!

Benieuwd hoe je auto-onderdelen langer mee kunt laten gaan? Lees hier de blog over auto smeren.