De 6 onderhoud stappen voor het schoonmaken en polijsten van de auto

Wil je de oude glans van je auto terugwinnen? Volg dan deze zes stappen die helpen bij het onderhouden, schoonmaken en het polijsten van de auto zodat deze er uit ziet alsof hij zojuist uit de showroom komt rijden, tegen een lage prijs!

Je ziet een nieuwe auto naast je rijden op de weg en denkt bij jezelf: “Ik moet mijn auto echt wassen.” Maak je geen zorgen, we kennen allemaal het gevoel. Ja, het schoonmaken van de auto ziet er uit als een flink karwei maar het is een noodzakelijk kwaad. Elke maand de auto naar een autowasstraat brengen kan extreem duur zijn en laten we eerlijk zijn, niet iedereen doet dit maandelijks. Stel je voor dat al dat vuil zich opstapelt op je auto waardoor de schoonheid van je auto wordt aangetast.

Het schoonmaken van het interieur van de auto is vrij eenvoudig, want alles wat je moet doen is het afvegen met een natte doek en het vervolgens in de was te zetten. Wat betreft het tapijt, als het afneembaar is, kun je het wassen met een wasmiddel en rest van de ruimte stofzuigen. Als we het echter over de buitenkant hebben, moet een veel langere weg ingeslagen worden. Wees bereid om smerig te worden. Het kan een natte en smerige boel worden.

Je hebt geen speciale producten nodig voor het onderhouden van de auto. Als je verleid wordt door alle winkels die volstaan met speciale oplosmiddelen, doekjes en borstels, denk dan bij jezelf: “Heb ik dit eigenlijk wel nodig?” Nee, want in deze blog staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om de auto in zes eenvoudige stappen schoon te maken.

Stap 1: De auto wassen

Voordat je de auto kan polijsten zal je de auto eerst flink schoon moeten maken. Een van de grootste fouten die de meeste mensen maken tijdens het wassen van de auto is dat ze afwasmiddel of wasmiddel gebruiken om de auto te wassen. Hoewel deze smeermiddelen het vuil kunnen verwijderen, verwijdert het ook de wax en maakt het de lak kwetsbaar voor roest. Dus, koop een auto schoonmaakmiddel en wrijf het sop in met een speciale handschoen. In plaats van de auto te wassen met emmers water, gebruik een slang en draai deze op hoge druk. Hierdoor wordt het hardnekkige vuil dat in de velgen vastzit, verwijderd.

Stap 2: Vuil van krassen verwijderen

Zodra de auto vrij is van vuil, worden de wervelingen, oxidatie en krassen in de lak goed zichtbaar. Wanneer de auto rond de 100 km/u rijdt, komt het vuil vanuit de lucht vast te zitten op het open oppervlak, wat roest een plek geeft om zich te verstoppen. Hoewel wassen het vuil verwijdert, blijft het scherpere gruis achter. Voor deze stap heb je een klei-kit nodig. Auto kleien is een proces waarbij de klei en de bijgeleverde smeermiddelen gebruikt worden om krassen te reinigen.

Druk de klei in je handpalm en spuit er het smeermiddel op. Wrijf het nu over de krassen. Dit verwijdert het laatste was-werk en herstelt de glans van de verf. Hoe dieper de krassen, hoe hoger het aantal keren dat je een nieuw stuk klei en een nieuwe spray met smeermiddel moet gebruiken. De klei zal grijs worden wanneer het vuil verwijdert. Na deze stap komt de stap waarbij je de auto tegen roestvorming gaat beschermen. Daarna gaan we de auto polijsten.

Stap 3: Gebruik een autoreiniger

Als je het kleien van de auto te moeilijk vindt omdat je auto te veel krassen heeft, dan is een alternatieve optie om WD-40 te gebruiken. WD-40 kan helpen bij het schoonmaken van de auto. Naast het reinigen van olie en vuil van het oppervlak van de auto, wordt het ook gebruikt om moeren en schroeven los te maken en om te voorkomen dat metalen onderdelen gaan roesten. Met een enkele spray van dit smeermiddel kun je niet alleen het oppervlak van een auto reinigen, maar ook voorkomen dat het corrosieve elementen bevat. Spuit het gewoon op de krassen en bekras het stof met een staalwol. Spuit een tweede laag WD-40 en laat het drogen. Dit voorkomt voor zes maanden dat vuildeeltjes en roest zich aan het oppervlak van de auto hechten. Langdurig onderhoud hoeft dus niet duur te zijn.

Stap 4: Auto Polijsten

De auto polijsten is heel anders dan waxen. Hoewel deze stap vaak optioneel is, kan het polijsten van de auto ervoor zorgen dat lichtere krassen van het oppervlak van de auto verwijderen. Voor deze stap heb je geen polijstmachine nodig. Giet een beetje autopolish in een doekje en veeg het over de hele auto. Sla deze stap echter niet over om je auto het optimale onderhoud te bieden.

Stap 5: Waxen om de schoonheid van de auto te beschermen

Bij het schoonmaken van de auto hoort ook het waxen. Het waxen van de auto is dus niet hetzelfde als het polijsten van de auto. Deze behandeling de auto beschermt tegen de UV-stralen en voorkomt dat de auto verbleekt. Het beschermt ook de lak van de auto tegen vogelpoep. Breng een kleine hoeveel aan op het schuim en wrijf het in cirkelvormige bewegingen. Er zijn twee soorten wax – een die een witte glans geeft en een andere die een glanzende afwerking geeft. Afhankelijk van de kleur van de lak van uw auto kun je kiezen voor één van de twee.

Stap 6: De ramen schoonmaken

Gebruik bij het schoonmaken van de ramen WD-40 in plaats van glasreiniging sprays. Na het wassen van het glas met zeep en het uitvegen van het teveel aan vocht, spray je er een beetje WD-40 op en wrijf het in om het vuil te verwijderen. Vergeet niet het raam naar beneden te rollen om ook de bovenkant schoon te maken.

Een andere veel voorkomende klacht bij het onderhouden en schoonmaken van de auto is dat mensen niet in staat zijn om de stickers die op de voorruit geplakt zijn te verwijderen. Geen zorgen, want WD-40 kan dat zelfs reinigen. Gewoon op de sticker spuiten en geduldig wachten. De chemicaliën in het smeermiddel maken de sticker los en je kunt hem verwijderen met een plastic plamuurmes.

Dit zijn ze… zes makkelijke stappen om je auto te onderhouden. Je hebt geen dure producten nodig om deze stappen te volgen. Alles wat je nodig hebt is het smeermiddel WD-40, dat je zal helpen om bepaalde oppervlakken te reinigen waarvan u eerder dacht dat  het onmogelijk was om ze schoon te maken.

Dit smeermiddel is sterk genoeg om gebruikt te worden op elk oppervlak van de auto, inclusief de motor. Het smeermiddel biedt zes maanden bescherming tegen vuil en roest. Het enige wat u hoeft te doen is uw auto één keer per maand wassen en WD-40 zorgt voor de rest.

Mythe: Koplampen Auto Polijsten met WD-40

Zoals het al aangeeft is het een mythe dat WD-40 je koplampen kan polijsten en de wazigheid van je lampen kan weghalen.
Het werkt erg effectief direct nadat je het aanbrengt. Echter, 5 minuten later, wanneer de WD-40 is opgedroogd, zal het effect weer snel afnemen.

Voor andere toepassingen van WD-40 op je auto, naast het schoonmaken, lees deze blog. Zo kan WD-40 bijvoorbeeld ook auto-onderdelen smeren en piepen voorkomen. Met meer dan 2000 toepassingen kan je WD-40 op heel veel manieren gebruiken.

Het is ook belangrijk om de voorruit van je auto goed schoon te houden. In deze blog staan handige tips hoe dit het beste gedaan kan worden.