Hoe kan ik mijn RVS huisnummer schoonmaken? Je huisnummer van RVS maak je op deze manier snel schoon terwijl je gelijk een beschermende laag aanbrengt.

Wat heb je nodig,

  • Een beetje sop en een doekje
  • WD-40
  • Een oude doek (bijvoorbeeld een T-shirt dat je toch weggooit)

Je gaat als volgt te werk,

  1. Als het RVS huisnummer erg vies is dan poets je hem eerst schoon met een sopje
  2. Droog het huisnummer met een doek
  3. Spuit een beetje WD-40 gelijkmatig over het metaal
  4. Even laten intrekken
  5. Afnemen met een oude doek

Blijf langer genieten van je huisnummer van RVS met behulp van WD-40

Je RVS huisnummer schoonmaken kan wonderen doen voor het aangezicht van je woning. En veel tijd en moeite kost het je niet. Sterker nog met een beetje WD-40 gaat deze klus nog sneller. Het zorgt er ook voor dat je deze klus in de toekomst minder vaak hoeft uit te voeren.

Trends komen en gaan. Toch zijn bepaalde stijlelementen aan te merken als tijdloos. RVS zie je steeds vaker verschijnen in o.a. je huisnummer of bijvoorbeeld trapleuningen. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe het zit met het onderhoud.

RVS kan een prachtig materiaal zijn om te zien. Het is echter in tegenstelling tot de naam niet geheel roestvrij. Edelmetalen zoals goud en zilver roesten niet omdat het metaal zelf zeer stabiel is. En zich dan niet laat of zeer gering laat oxideren. RVS daarentegen beschikt over een zeer dunne huid gemaakt van chroomoxide. Deze huid of laag voorkomt tot een bepaalde hoogte oxidatie. Maar om dit staal mooi te houden moet het met een bepaalde regelmaat onderhouden worden.

Roestvast staal is niet onderhoudsvrij, maar onderhoudsarm.

Je RVS huisnummer schoonmaken en beschermen

Je neemt geen RVS huisnummer om deze iedere week schoon te maken. Toch is het wel de bedoeling dat deze mooi glanst. De eerste stap in het schoonmaken van je RVS huisnummer is simpelweg schoonmaken met een beetje sop en een doekje. Zo verwijder je al het ‘grove’ vuil. We bedoelen hiermee zand en andere zaken die tot krassen kunnen leiden. Doe dit als het niet zonnig is, zo voorkom je lelijke vlekken en strepen van te snel opdrogend water.

Nu spuit je er een beetje WD-40 op. Dit werkt zeer goed om bijvoorbeeld vetvlekken mee te verwijderen. Nu zal vet niet je grootste probleem zijn bij je huisnummer, maar overige lastige vlekken verwijder je gelijk. Stickers, verf zelfs krijt verwijder je op deze manier. Het mooie aan WD-40 is ook nog eens dat het een beschermend laagje achterlaat. Dit werk corrosie tegen.
Zo blijf je genieten van je RVS huisnummer en veel tijd aan onderhoud ben je niet kwijt.