Wie houdt er niet van een lekkere douche. Zeker na een lange vermoeiende dag op het werk, of als je je gewoon niet zo lekker voelt. Niets is zo ontspannend en rustgevend dan een goede badkuip. Dit gevoel kan echter snel omslaan wanneer de badkuip smerig is. Bijvoorbeeld roestvlekken bij de kraan. Dit verhoogt de noodzaak om onmiddellijk op zoek te gaan naar een middel om roest te verwijderen van je badkuipen.

Er zijn verschillende soorten badkuipen die gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, waaronder acryl en porselein. Dit betekent dat elk van de materialen een verschillende methode om roest te verwijderen nodig zal hebben. Bleekmiddel kan bijvoorbeeld acryl verkleuren.

Daarom hebben wij een aantal methoden gevonden om de roest van de badkuipen te verwijderen. Deze doe-het-zelf vlekken verwijderaars zijn eenvoudig te maken en gemakkelijk te gebruiken. Lees tot het einde voor een bonus tip.

Roest verwijderen van badkuipen

Tip 1: Citroensap en zout

Neem een half kopje citroensap en voeg daar 1-1,5 theelepel zout aan toe. Meng dit goed door elkaar door te roeren. Dompel vervolgens een schone doek in de oplossing en breng dit aan op de roestvlek op de badkuip. Breng het grondig aan en geef het wat tijd om in te trekken.

Gebruik na ongeveer een uur dezelfde doek om de oplossing goed in de vlek te wrijven. Deze methode zou de roest moeten verwijderen. Als dit niet het geval is, volg dan de volgende stap.

Tip 2: Azijn en zout

Azijn bevat zuur en kan daarom voor veel doeleinden een goede reiniger zijn. Neem een halve kop azijn en giet er twee theelepels zout in. Meng dit goed door elkaar. Gebruik hiervoor dezelfde procedure als in de eerste stap.

Gebruik een schone doek om op de vlek te deppen en nat te maken. Laat de oplossing een tijdje op de vlek zitten en wrijf vervolgens met dezelfde doek.

Waarschuwing: Azijn bevat zuur, wat mogelijk niet geschikt is voor sommige badkuipen om roest te verwijderen. Dit brengt onze bonus stap met zich mee.

Roest verwijderen van badkuipen

Bonus tip! Gebruik WD-40 om roest te verwijderen

Het kan voorkomen dat beide manieren niet werken. Zelfs als ze het wel doen, kunnen ze het materiaal van de kuip beschadigen door hun zure eigenschappen. Daarom hebben we deze bonusmethode, omdat WD-40 geschikt is op bijna alle oppervlakken.

Spuit een beetje WD-40 op de vlek en laat deze 10 minuten staan. Na een tijdje, spuit WD-40 in een vochtige doek en wrijf op de vlek om de roest te verwijderen. Vergeet niet om de resten te verwijderen voordat je in bad gaat!

Voor meer informatie over roest verwijderen en welke producten je daar het beste voor kan gebruiken lees je deze blog!

Kijk op onze website voor meer informatie, of het nu tips en trucs zijn of meer informatie over onze producten.