tracking

Piepende terrasdeur smeren – Hoe smeer ik mijn piepende terrasdeur?

Hoe smeer je een piepende terrasdeur in 3 makkelijke stappen

Ooit afgevraagd hoe het komt dat terrasdeuren ineens piepen en kraken? Dit komt doordat vocht en vuil zich opbouwt op de scharnieren van de deuren. Als je een einde wilt maken aan dit piepen, is het belangrijk om bij de kern van het probleem te komen. Is er een ophoping van vuil of vocht waardoor de deuren piepen? Zijn de deuren niet goed afgesteld? Hoe dan ook, er zijn maar een paar eenvoudige procedures die je moet volgen om het piepen te stoppen. Dit zijn de beste manieren om je piepende terrasdeur te smeren:

Stap 1: Piepende terrasdeur – Bijstellen

Om het piepen van de terrasdeur te stoppen, moet je eerst uitzoeken waar het piepen vandaan komt. Komt het geluid van boven of beneden? Als het geluid van bovenaf lijkt te komen, dan zijn de rollers van de misschien niet goed afgesteld. Dit betekent dat de bovenkant van de deur langs het plafond schuurt.
Hetzelfde geldt voor de onderkant. Zodra je weet van welke kant het gepiep komt, is het zaak om de twee gaatjes aan de boven- of onderkant van de terrasdeur te vinden.
Deze gaatjes kunnen gebruikt worden om de terrasdeuren aan te passen binnen de kaders waarin ze zijn geplaatst. Steek voorzichtig een schroevendraaier in het gat. Deze schroeven verhogen of verlagen de terrasdeur in de rails.
Zorg er bij het draaien van de schroeven voor dat je kleine aanpassingen maakt, en tegelijkertijd de terrasdeuren test. Op die manier schiet u niet te ver door. Dit is de eerst stap bij het smeren van een piepende terrasdeur.

Stap 2: Piepende terrasdeur – Schoonmaken

De volgende stap bij het smeren van een piepende terrasdeur is schoonmaken. Het schoonmaken van de rails kan het beste met een stofzuiger en daarna schrobben met een natte doek. Zowel zichtbare als onzichtbare vormen van vuil en smeer worden hierdoor verwijderd. Het is belangrijk om dit elke week te herhalen. Dit zorgt ervoor dat de ophoping van vuil niet al te schadelijk zal zijn.

3. Piepende terrasdeur – WD-40

Om een piepende terrasdeur te smeren kun je het beste de producten van WD-40 gebruiken. Nadat je de rails van de terrasdeuren hebt schoongemaakt, kun je ze gaan smeren. WD-40 zorgt er niet alleen voor dat deur soepel over de rails glijdt, maar helpt ook om toekomstige ophopingen van verontreinigingen en roest te voorkomen.

Dit was het! Als je de bovenstaande 3 tips volgt, zul je geen last meer hebben van piepende terrasdeuren!

Klik hier voor meer handige tips.

Disclaimer

De getoonde en beschreven toepassingen voor WD-40 Multi-Use Product werden door de gebruikers zelf aan WD-40 Company Ltd. ter beschikking gesteld. WD-40 Company Ltd. heeft deze toepassingen niet getest en deze worden daardoor niet door WD-40 Company Ltd. aanbevolen. Bij het gebruik van producten van WD-40 Company Ltd. dient het gezond verstand te worden gebruikt. Volg altijd de op de verpakking vermelde instructies en neem alle waarschuwingen in acht.

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2020 WD-40 Company