Het komt wel eens voor dat lippenstift vlekken achterlaat die moeilijk te verwijderen zijn. Dit is een leuk doe het zelf klusje. Als je het namelijk zelf doet dan word je een expert op het gebied van het verwijderen van dergelijk vlekken. Er zijn verschillende soorten lippenstift en dus ook vele soorten vlekken.

Het lastigste is om de lippenstift vlekken te verwijderen van kleding, stoffen en andere oppervlakten zoals tafelbladen. De methoden zijn echter hetzelfde voor de verschillende soorten lippenstift. Vandaag bieden wij jou 5 verschillende doe het zelf manieren om lippenstift te verwijderen uit je kleding of andere stoffen.

1. Doe het zelf: Wis de vlek

Deze stap is het meest effectief wanneer de vlek relatief vers en nog niet gedroogd is. Dep de vlek snel met een papieren handdoek of een schoon stuk doek om de overtollige lippenstift van de stof te verwijderen. Dit zal de hoeveelheid inspanning die nodig is in de volgende stappen verminderen.

2. Doe het zelf: Spoel de vlek met koud water

Als de vlek op een kledingstuk zit, neem het dan snel mee naar de wastafel en spoel het onder stromend koud water door de achterkant van de vlek. Doe dit gedurende enkele minuten, terwijl je voorzichtig over de vlek heen en weer wrijft. Controleer na een tijdje of de vlek nog steeds aanwezig is.

3. Doe het zelf: Wasmiddel toevoegen om de vlek te behandelen

Als de vorige stap niet voldoende was om de vlek te verwijderen, neem dan wat wasmiddel en wrijf het op de vlek terwijl het nog nat is. Nadat je het wasmiddel voorzichtig over de vlek hebt gewreven, laat je het enkele minuten inwerken. Wrijf vervolgens na een paar minuten opnieuw over de vlek en spoel hem dan weer af met koud water.

4. Doe het zelf: Probeer met azijn de vlek te verwijderen

Als een van bovenstaande methoden de vlek niet van de stof verwijdert, gebruik dan azijn. Neem een kom azijn, dep het vervuilde kledingstuk erin en herhaal het proces van stap 4.

Doe het zelf - 5 Manieren om lippenstift vlekken te verwijderen

5. Doe het zelf: WD-40 Multi-Use Product

Deze laatste methode is het meest effectief voor vaste objecten zoals tafelbladen. Controleer altijd de richtlijnen van de fabrikant voordat je bepaalde materialen gebruiken. WD-40 kan poreuze materialen bevlekken.
Spuit WD-40 in goede hoeveelheid op de vlek en laat het daar enkele minuten staan. Dit zorgt ervoor dat de vlek zijn sterkte verliest. Wrijf vervolgens met een oude tandenborstel over de vlek terwijl de vlek nog steeds vochtig is. Nadat de vlek weg is, spuit je het gebied opnieuw met WD-40. Dit zorgt voor een beschermende laag op het voorwerp.
Deze doe het zelf methoden zijn relatief makkelijk en zorgen voor een mooi resultaat!

Kijk op onze website voor meer informatie, of het nu tips en trucs zijn of meer informatie over de producten.