Wil je de chromen onderdelen van jouw motor weer mooi laten glanzen? Vandaag geven wij jou dé tip hoe je het beste chroom kunt schoonmaken!

Wat is chroom?

Chroom is een grijzig, glanzend, hard en roestvrij metaal gebruikt om andere metalen te beschermen én om verschillende legeringen te maken.
De term chroom wordt ook gebruikt om te verwijzen naar chromen accessoires zoals de chroomdelen van een auto of motorfiets: spiegels, velgen, uitlaatpijpen, enz.
Chroom is echter een metaal dat makkelijk beschadigt. Daarom is het belangrijk om er goed voor te zorgen en de juiste stappen te volgen om chroom te poetsen zodat het weer mooi glanst.

Hoe kan ik chroom schoonmaken?

Om chroom goed te poetsen, raden wij je aan om water met zeep en een zachte doek te gebruiken. Voor meer efficiëntie kan het handig zijn om een gespecialiseerde reiniger te gebruiken voor meer efficiëntie. Denk hierbij aan het WD-40 Multi-Use Product.
De eerste stap is het natmaken van het chromen gedeelte met water en het speciale reinigingsmiddel. Laat het product, afhankelijk van de toestand van het oppervlak, inwerken en wrijf hardnekkige vlekken indien nodig met een zachte doek of spons weg.
WD-40 Tip: als er toch vette of vettige vlekken aanhouden, gebruik dan het multifunctionele product van WD-40 om ze te verwijderen.

Hoe laat ik chroom glanzen?

Zodra het chroom gedeelte is schoon gemaakt, gaan we over naar het herstellen van de glans. De laatste stap bij het poetsen van chroom is om het chroom met water te behandelen om het er nog beter uit te laten zien. Als je jouw oppervlak er beter uit wilt laten zien is snel schoonmaken met water een gemakkelijke en effectieve methode. Behandel het chroom met een natte handdoek wanneer het niet meer glanst door strepen, vuildeeltjes of vingerafdrukken. Droog het daarna af voor direct resultaat.

Nu is het jouw beurt!

Pak een bus WD-40 en laat onderdelen van jouw motor die gemaakt zijn van chroom weer mooi glanzen!  Je kunt nu bij WD-40 verkooppunten gemakkelijk jouw busje WD-40 online bestellen.

Deel jouw toepassing met ons! #sharingthesolution

Daarnaast kun je altijd jouw toepassing en tips delen op Facebook (@OriginalWD40.NL) of op  Instagram (@WD40NL) met de hashtag #sharingthesolution. Wij vinden het hartstikke leuk om van al jullie unieke toepassingen en tips te leren!