Is WD-40 een olie?

Ja, WD-40 is technisch gezien een olie. Het is inmiddels echter bekend als meest bekende smeermiddel ter wereld.
Het is dus geen motorolie of olie waar je liever niet mee in aanraking komt.
Ontdek wat WD-40 is, waar WD-40 voor staat en wat het product voor jou kan betekenen.

Waar staat WD-40 voor?

WD-40 staat letterlijk voor “Water Displacement – 40th attempt”. Wat zich laat vertalen naar “Water verdrijving – 40ste poging”. Dat is de naam die de chemicus het product gaf toen hij het product in 1953 ontwikkelde. De chemicus Norm Larsen probeerde een formule te bedenken om corrosie te voorkomen – een taak die uitgevoerd wordt door water te verdringen. Het doorzettingsvermogen van Norm Larsen loonde de moeite toen hij de formule perfectioneerde tijdens zijn 40ste poging.

Wat doet het WD-40 Multi-Use Product?

WD-40 Multi-Use Product vervult vijf basis functies:

 • Smeert: de smerende ingrediënten zijn wijd verspreid en houden goed vast aan de bewegende delen.
 • Maakt los: de olie maakt onderdelen die vastgeroest zijn los, maar ook vastzittende en bevroren onderdelen.
 • Beschermt: de olie beschermt metalen oppervlakken met corrosiebestendige ingrediënten tegen vocht en andere corrosieve elementen.
 • Reinigt: WD-40 Multi-Use Product komt onder vuil en vet terecht. Gebruik het om vuil te verwijderen van gereedschappen, apparatuur en voertuigen. WD-40 Multi-Use Product lost ook lijmen op. Overtollig hechtingsmateriaal verwijder je zo makkelijk.
 • Verplaatst vocht: Omdat het vocht verdrijft, droogt WD-40 Multi-Use Product snel elektrische systemen. Kortsluitingen worden dus verholpen door vocht te elimineren.

Wat bevat WD-40 Multi-Use Product

WD-40 Multi-Use Product is een veelzijdige oplossing voor gebruik thuis, in de garage of in de fabriek. Het is een complex mengsel van smeeroliën, hoogwaardige additieven en oplosmiddelen, gecombineerd voor smering, penetratie, waterverplaatsing, reiniging en corrosiebescherming op diverse metalen oppervlakken. We kunnen niet vertellen wat er in zit, omdat dit ons best bewaarde geheim is, maar we kunnen wel vertellen wat er niet in zit.

 • WD-40 bevat geen visolie.
 • De olie bevat geen kankerverwekkende, teratogene of mutagene stoffen.
 • Het bevat geen stoffen die onder ZZS (Zeer Zorgwekkende Stof) vallen.
 • WD-40 bevat ook geen siliconen
 • WD-40 is zuurvrij.
 • De olie bevat wel CO2 drijfgas (in plaats van LPG) waardoor je meer product in elk blikje krijgt.

Wat is de houdbaarheidsdatum van het WD-40 Multi-Use Product?

WD-40 is een product dat is ontworpen en vervaardigd volgens een hoge mate van specificaties. De olie moet gedurende een bijna onbeperkte periode blijven presteren zoals verwacht. De werkelijke prestaties worden echter beïnvloed door de lange levensduur van mechanische onderdelen zoals de ventielassemblage op spuitbussen. Als zodanig wordt de houdbaarheid geacht op 5 jaar vanaf de productiedatum. De olie zelf zal echter vaak aanzienlijk langer meegaan en presteren zoals verwacht. WD-40 moet worden opgeslagen tussen 4°C en 54°C en altijd moet altijd worden geschud voor gebruik.

Ontdek meer informatie over het product.