Onderhoud van elektrisch gereedschap – Regelmatig onderhoud aan je elektrisch gereedschap kan de  levensduur van je gereedschap verlengen. Dit geldt in het algemeen voor al het gereedschap. Jouw steeksleutels zijn niet gebaat bij roest of hardnekkige vetvlekken. Toch kan het onderhoud aan elektrisch gereedschap lastiger zijn. Het is dus belangrijk dat je de juiste middelen gebruikt om (blijvende) schade te voorkomen.

WD-40 Specialist Universele Reiniger wordt daarom sterk aangeraden. Het maakt geen schade en werkt effectief in het reinigen van uw gereedschap, ook als het elektrisch is.

Schoonmaken van elektrisch gereedschap

Onderhoud aan je elektrisch gereedschap betekent feitelijk het schoonmaken ervan. Anders heb je het over reparaties en dat is juist wat je wilt voorkomen. Aan variatie geen gebrek als het aankomt op elektrisch gereedschap. De overeenkomst natuurlijk is dat deze apparaten elektrisch aangedreven worden. Daarom is het erg belangrijk dat je het juiste reinigingsmiddel gebruikt om schade aan onder andere de bedrading te voorkomen.

We hebben het natuurlijk over WD-40 Specialist Universele Reiniger.

Deze ontvetter kan gebruikt worden voor de meest uiteenlopend gereedschap. Of het nu gaat om een kettingzaag, boren, decoupeerzaag of bijvoorbeeld een sloophamer.

Gebruik de handleiding

Veiligheid boven alles. Ieder stuk aan elektrisch gereedschap verdient onderhoud. Niet alleen om de werking ervan zeker te stellen, maar ook om ongelukken te voorkomen. Het is daarom zeer belangrijk om het onderhoud zelf uit te voeren volgens de richtlijnen van de handleiding. Het kan natuurlijk verschillen per apparaat welk onderhoudsgereedschap je nodig hebt. De volgende zaak zijn altijd verstandig om in huis te hebben,

  • Werkhandschoenen
  • Perslucht
  • Oude doeken
  • Schroevendraaiers en sleutels
  • Over reinigingsmiddelen (azijn, commerciële gereedschapsreiniger, allesreiniger)
  • WD-40

De handleiding zou je precies moeten vertellen hoe je het onderhoud van je elektrisch gereedschap moet uitvoeren.

Schoonmaken en beschermen met WD-40

WD-40 is een bekende naam voor veel mensen. Maar lang niet iedereen weet dat het assortiment ook uit verschillende specialistische producten bestaat. WD-40 Specialist Universele Reiniger is bijvoorbeeld uitermate geschikt en volledig veilig om te gebruiken bij onderhoud aan elektrisch gereedschap.

De Smart Straw is innovatief en geeft je alle ruimte om de ontvetter met grote precisie toe te passen. Het is niet bijtend, dus je hoeft je niet naar te maken over het beschadigen van onder andere de bekabeling. Je verwijdert er bijvoorbeeld vetvlekken, teer en zelfs roest mee.

Gebruik eerst de perslucht om stof en dergelijke te verwijderen. Spuit WD-40 op de plekken die het nodig hebben. Vaak is het niet meer dan een kwestie van even laten intrekken. Let wel, het is een ontvetter. Dat betekent dat je onderdelen die gesmeerd moeten worden hiermee eigenlijk eerst gereinigd worden. Gebruik dus daarna wel een passend smeermiddel. WD-40 biedt bijvoorbeeld een boor-en snij olie, om de levensduur van het gereedschap voor snijden en boren te verlengen, en een Droogsmeerspray met PTFE, die voor een betere smering zorgt en een droge laag achterlaat die geen vuil, stof of olie aantrekt.

Lees wel altijd eerst de richtlijnen van de fabrikant voordat je je gereedschap schoonmaakt.