Het reinigen van een oude, gebruikte, roestige zaag kan een vrij eenvoudige taak zijn. Deze taak kan eenvoudig binnen een uur voltooid worden. Het enige wat u nodig heeft zijn een aantal basisreinigings materialen. Denk hierbij aan gebruikte kranten, wax, verdunningsmiddelen, metaal schraper en wat schuurpapier.

Heeft u deze artikelen in uw bezit? Dan kunnen we nu overgaan naar het reinigen van de roestige zaag.

Hoe maak je een roestige zaag schoon?

Hoe maak je een roestige zaag schoon? 5 Stappen

Roestige zaag – Stap 1: Veiligheid voorop

Wanneer er gewerkt wordt met een zaag, is het belangrijk om een goed paar handschoenen en een masker te dragen. Deze beschermen niet alleen tegen de scherpe rand van de zaag, maar ook tegen de verdunningsmiddelen en andere vloeistoffen. Deze kunnen irriterend zijn voor de huid. Weer uiterst voorzichtig bij het schoonmaken. Veiligheid staat voorop.

Stap 2: Oude kranten

Oude kranten komen uitstekend van pas bij het beschermen van uw tafel of ander oppervlak waar u van plan bent om aan te werken. Het maakt ook het reinigingsproces makkelijker, omdat de restjes roest die vrijkomen bij het schuren en schrapen een rommeltje kunnen veroorzaken. Als de klus geklaard is, kun je de kranten verwijderen.

Roestige zaag – Stap 3: Gebruik een metaal schraper

Het is aan te raden om een metaal schraper te gebruiken om de roest van de zaag te verwijderen. Zet de schraper onder een lage hoek op de zaag en gebruik korte slagen van het ene naar het andere uiteinde van de roestige zaag. Herhaal deze beweging totdat zoveel mogelijk van de roest verwijderd is.

Stap 4: Fijn schuurpapier en verdunningsmiddel

Fijn schuurpapier heeft verschillende voordelen ten opzichte van grof schuurpapier bij het verwijderen van roest van de zaag. Gebruik fijn schuurpapier in combinatie met verf verdunners om het proces van roestafzetting van de roestige zaag te versnellen. Zorg er voor dat je een kleine hoeveelheid verfverdunner gebruikt en denk aan het masker en de handschoenen!

Roestige zaag – Stap 5: WD-40 voor het beschermen tegen roest

WD-40 Multi-Use Product is een geweldig middel dat de zaag zal beschermen tegen opkomende roest. Zorg dat je dit product in je gereedschapskist krijgt en spuit een dunne, gelijkmatige laag op het blaad van de zaag en wrijf het uit met een schone en droge doek.

Het overtollige zaagblad kunt u nu met dezelfde doek afvegen. U zult opmerken dat de resterende roest er makkelijk af gaat. Herhaal deze stap totdat u zelf tevreden bent met het resultaat.
Nu u een schone zaag heeft, kunt u het weer gebruiken voor alle houtprojecten. Vergeet niet om de zaag na elk gebruik goed schoon te maken!

Klik hier voor meer informatie over de producten en andere handige tips en tricks.