Ook een RVS uitlaat kun je schoonmaken met WD-40. Hiervoor gebruik je de Snelwerkende Universele Reinigingsspray. Wat heb je nodig;

  • WD-40 universele spray
  • Een doekje of misschien een zachte borstel

Hoe ga je te werk;

  1. Op een afstand van ongeveer 20 á 30cm spuit je de spray over de uitlaat
  2. Laat het 30 seconden intrekken
  3. Met een doek of een zachte borstel simpelweg poetsen

De RVS uitlaat van je motor of auto maak je schoon met WD-40

Een RVS uitlaat schoonmaken, veel mensen staan er niet bij stil. Het zijn dan ook voornamelijk de motorrijders die het belang van deze klus inzien. Logisch ook want de uitlaat is bij de meeste motoren een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. een element dat dus een dubbele rol speelt in zowel de look als het gebruik van de machine. Helaas zijn deze twee zaken niet overeenkomstig. Hoe vaker je rijdt des te vuiler je uitlaat word.

Een RVS uitlaat schoonmaken is vaak een lastige klus aangezien deze bij ieder gebruik bloedheet wordt. het staal zelf kan hier natuurlijk tegen, maar verkleurd na verloop van tijd wel. Om die prachtige blauwe (hitte) verkleuring te verkrijgen raden we je het aan om je RVS uitlaat van je motor met WD-40 schoon te maken.

Opspattende kiezelsteentjes, modder en ander vuil dat op straat ligt kan je uitlaat behoorlijk lelijk maken. veel van die zaken kun je simpelweg met water verwijderen. Maar 1 á 2 keer in de week je uitlaat inspuiten en poetsen met WD-40 scheelt je teveel.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je motor. Ook je RVS uitlaat van je auto kun je zo schoonmaken.

Je RVS uitlaat niet alleen schoonmaken, maar ook beschermen

Roest is natuurlijk het laatste wat je wilt. En je wil natuurlijk rijden op je motor of in de auto in plaatst van dat je er continue mee aan het werk bent. Wij raden het daarom aan om toch regelmatig even met een beetje WD-40 te gebruiken om je RVS uitlaat te schoonmaken.

Het kost je misschien twee minuten, maar het scheelt het je ontzettend veel als het tijd is voor groot onderhoud.

Niet alleen heb je zo altijd een schone uitlaat, maar is deze ook beter beschermd. Het vormt een beschermend laagje over het staal dat roest weet tegen te houden. Let wel het helpt om je uitlaat te beschermen, maar om de zoveel tijd moet je deze wel een uitgebreider onderhoud aan plegen. WD-40 helpt trouwens ook mee in die prachtige blauwe kleur.

WD-40 ook voor speciale klussen

Als je je RVS uitlaat wil schoonmaken en beschermen dan is WD-40 Multi-Use een prima optie. Maar ze bieden ook speciale sprays aan die handig zijn voor de meest uiteenlopende zaken. Van een snelwerkende contactspray tot een hoogwaardige smeerspray met PTFE.

WD-40 is bijna overal verkrijgbaar en duur is het zeker niet.

Dankzij de handige en innovatieve Smart Straw kom je overal makkelijk bij zonder te smeren. Blijf jij ook genieten van een glimmende uitlaat op je motor.