Hoe polijst ik mijn auto-  Wil je je auto weer laten glanzen? Wij leggen hieronder uit hoe je jouw auto kan polijsten.

  1. Zorg ervoor dat de auto goed schoon is voordat je begint
  2. Werk kleine krasjes weg, dat kun je doen met een beetje WD-40
  3. Je hebt geen polijstmachine nodig als je deze niet hebt. Giet autopolish op een geschikte doek en werk de auto af op een egale manier dankzij een draaiende beweging

Je auto weer laten glanzen door te polijsten

Het polijsten van je auto geeft de wagen weer een fris en glanzend aangezicht. Het polijsten van je auto is om de zoveel tijd sterk aan te raden. Niet alleen rijd je rond in een mooie auto, je beschermt de lak er ook mee. Wel zo handig als je lang van je wagen wilt genieten. En als de dag is aangebroken dat je hem wilt verkopen dan is het wel fijn dat je auto er goed uitziet.

Wat is dan de beste manier om je auto te polijsten?

Stap 1 is het wassen van je auto. Dit is zo voor de hand liggend dat sommige mensen het compleet vergeten. Maar hou er rekening mee dat ook al ziet de auto er schoon uit kan er nog steeds veel stof op zitten. Het is erg belangrijk dat er vooral geen krassende stoffen zoals zand op je lak zitten.

Stap 2 is het verwijderen van kleine krasjes. Als er sprake is van krassen die diep zijn dan vereist dit een aparte aanpak. Bij verre zijn de meeste krassen op auto’s vaak eenvoudig te verhelpen. Maar het is erg belangrijk dat je dit doet voordat je de auto gaat polijsten. Spuit simpelweg een beetje WD-40 op de krassen en laat het heel even intrekken. Met een beetje keukenpapier poets je dan de schade weg.

Stap 3 is het polijsten zelf. Het polijsten van de auto zelf kan resterende krassen verwijderen. Je hebt hier geen machine voor nodig, handig als je hem wel hebt. Giet autopolish op een geschikte doek en poetsen maar. Zorg er wel voor dat je de lak egaal behandeld. Het maken van een draaiende beweging kan hiermee helpen.

Auto schoonmaken, zet de puntjes op de i met WD-40

Dat je je auto gaat polijsten doe je natuurlijk voornamelijk om de wagen mooi te houden. Regelmatig de lak onderhouden helpt ook nog eens mee om deze te beschermen en kan je op de lange duur het nodige aan kosten besparen.
Dat mensen niet alleen de auto gaan polijsten, maar hem gelijk helemaal schoon willen maken is niet gek. Wist je dat je met een beetje WD-40 heel veel kan bereiken in dat opzicht.
Je kan WD-40 gebruiken om stickers los te krijgen, roest te verwijderen en tegen te gaan en nog veel meer. Voor de techneuten onder ons zijn er ook nog eens speciale sprays voor de meest diverse werkzaamheden aan je auto.