De dagen worden korter, de temperatuur gaat omlaag: de winter komt er weer aan. Tijd om de motor te stallen. Dat is niet de periode waar je als motorrijder naar uit kijkt. Veel motoren belanden in deze koude maanden in de schuur. Om er voor te zorgen dat je volgend voorjaar weer kunt genieten van zonnige lenteritjes, is het belangrijk om je motor niet zomaar weg te zetten. WD-40 heeft een aantal producten die je kunnen helpen bij het beschermen. MotoShare zette een aantal tips voor het stallen van je motor in de winter op een rijtje.

Met een aantal tips kunnen we je helaas niet helpen. Zo zal je toch echt zelf naar het tankstation moeten rijden om je tank te vullen. Ook het demonteren van je accu moet je zelf doen. Maar voor het beschermen tegen regen en kou hebben we wel een aantal oplossingen.

Motor beschermen tegen roestplekken

Waar je natuurlijk het meest bang voor bent, is roestvorming. Heeft je motor al roestplekken? Deze kun je verwijderen met WD-40 multispray en eventueel een fijn schuurpapier. Volgens MotoShare is de originele WD-40 het best geschikt om de uitlaat te beschermen. Voor ongelakte metalen onderdelen is een siliconenspray het meest geschikt. Deze is waterafstotend en beschermt goed tegen vocht. Dit helpt je om veilig de motor te stallen.

Daarnaast kun je ook kunststof en rubber onderdelen behandelen met de siliconenspray, waarmee je deze onderdelen beschermt tegen indrogen. Let er wel op dat je bij het inspuiten de schijfremmen afdekt. Mocht je onverhoopt toch wat op de schijven hebben gemorst? Met een universele reinigingsspray of andere degreaser kun je deze weer ontvetten.

Voor elektronische schakelaars kun je contactspray gebruiken. Deze kruipt snel in moeilijk bereikbare plaatsen en verwijdert vuil en oxidatie. Onze formule is niet geleidend en laat ook geen resten achter.

Met deze tips weet je zeker dat je motor ook volgend jaar nog in topconditie is. Wij wensen je veel succes en een fijne winter toe!