Er zijn veel mogelijkheden bij autoschade om zelf het herstel uit te voeren. Met WD-40 kun je snel en zonder gedoe kleine krasjes wegwerken. Wil je auto niet starten? Gebruik dan de contactspray en je bent weer onderweg.

Krassen op de auto:

Als het gaat om kleine oppervlakkige krassen dan kun je deze vaak wegpoetsen met een beetje WD-40. Spuit het op de krasjes en poets het op met een beetje keukenpapier.

Auto wil niet starten:

WD-40 werkt ook als contactspray. Spuit een beetje WD-40 op de contactpunten en start de auto.

Herstel van autoschade kun je voor een groot deel zelf

Iedere autorijder weet ervan. Schade aan je auto is na verloop van tijd onvermijdelijk. Het kan simpelweg slijtage zijn, of dat paaltje dat je over het hoofd hebt gezien. Ook al zijn er genoeg situaties denkbaar dat je toch echt voor je autoschade herstel naar de garage moet, kun je veel dingen ook zelf.

Kleine krasjes kun je eenvoudig zelf oplossen en dat alleen al scheelt je veel geld. Maar er is nog veel meer mogelijk dan je misschien je zou denken.

Krassen op de auto

De meest voorkomende vorm van autoschade waarbij er vraag is naar herstel zijn toch echt de krasjes. Logisch ook, want de lak van je wagen heeft nu eenmaal veel te verduren. Je rijdt zo langs een bijzonder ruige struik en kinderen spelen nu eenmaal. Spuuglelijk, zijn die krasjes wel en ze bij de garage laten repareren is vaak erg prijzig.

Als het gaat om aanzienlijke diepe krassen dan zal je toch de overweging moeten maken om een specialist in te schakelen. Maar vaker wel dan niet gaat het om kleine oppervlakkige krasjes.

Spuit er een beetje WD-40 op. Laat het heel even intrekken en poets het netjes op met een beetje keukenpapier.

Wil de auto niet starten

Naast krasjes op de auto is een van de vaker voorkomende irritaties dat de wagen niet wil starten. Ook hiervoor hoef je lang niet altijd naar de garage. Autoschade herstel bij een niet startende wagen is vaak een kwestie van kijken of het aan de accu ligt of niet. Dit doe je door de sleutel op contact te zetten. Gaan de lampjes op je display branden, dan ligt het niet aan de accu. Het kan natuurlijk aan je startmotor liggen, maar probeer eerst je bougies eens.

Door vervuilingen of slijtage wil het voorkomen dat de contactpunten niet goed communiceren. WD-40 kun je ook als contactspray gebruiken. Je weet al wat je moet doen, gebruik de Smart Straw en spuit een beetje WD-40 op de contactpunten.

Autoschade herstel, zorg dat je altijd WD-40 in huis hebt liggen

Als het op autoschade herstel aankomt die je zelf kan verhelpen dan zijn er teveel zaken om te bespreken. Je hoeft geen automonteur te zijn of over het al het gereedschap te beschikken om veel zaken zelf te repareren.

Zorg ervoor dat je altijd basiszaken zoals een paar schroevendraaiers en natuurlijk een bandenwisselset bij je hebt. Een busje WD-40 Flexible raden we je ook aan om te laten slingeren in je kofferbak. Je weet nooit wanneer het handig is om bij de hand te hebben.

Moet je een wiel wisselen en zitten de bouten vastgeroest dan spuit je er een beetje WD-40 op. Je kan het dan ook gebruiken om roest tegen te gaan, wel zo handig wel vooral bij de uitlaat.
Gaat het om serieuze schade ga dan altijd naar een erkende garage. Je veiligheid staat altijd voorop. Maar je kan enorm veel geld en ellende besparen met een simpel busje WD-40.