Teer verwijderen? De meeste mensen krijgen hier helaas toch mee te maken. Recent aangelegd asfalt of reparaties daarvan komen vaker voor dan je denkt. Dat je zo nu en dan lelijke teervlekken op je autolak kunt krijgen is dus geen verrassing. De vraag is dan ook, hoe kan ik teer verwijderen?

  • Ten eerste, gebruik nooit bijtende middelen op je autolak
  • Ten tweede, ga de teer niet wegschrapen of probeer dit in ieder geval te voorkomen
  • Ten derde, met de juiste middelen is het geen probleem dat de teer al is opgedroogd

WD-40 is een middel wat de oplossing kan bieden. Het weet zelfs onder de moeilijkste vlekken te kruipen.

Wat heb je dus nodig?

  1. WD-40
  2. Normaal schoonmaakmiddel
  3. Een spons en warm water

Hieronder leggen we in twee eenvoudig stappen uit hoe je het beste teer kunt verwijderen :

  1. Spuit WD-40 op de teer en laat het vervolgens een paar minuten intrekken.
  2. Spoel daarna na met warm water en het juiste schoonmaakmiddel.

Teer van je auto en caravan verwijderen

Dat je auto het meeste kans loopt op teervlekken verdient weinig uitleg. Sterker nog er is een goede kans dat er aan de onderzijde van je auto teerrestanten te vinden zijn. Dit is niet zo’n probleem op zich. Echter, als het spul spettert tegen je lak dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen.

Autolak moet je wel voorzichtig reinigen en regelmatig onderhouden.

Teer kun je van je auto verwijderen met verschillende middelen. Maak echter nooit gebruik van bijtende stoffen. Terpentine, spiritus of soortgelijke stoffen kunnen grote schade aan je lak aanbrengen. Gelukkig zijn er, naast WD-40, genoeg alternatieven om teer mee te verwijderen. Diesel wordt vaak aangeraden en het werkt ook goed. Alleen moet je het maar bij de hand hebben en wil het een penetrante geur achterlaten. Milieuvriendelijk is het ook niet. Daarnaast heb je de keuze voor allerlei huismiddeltjes of specialistisch schoonmaakmiddel.

De werking van deze verschillende middelen bij het verwijderen van teer valt niet te voorspellen. Helemaal als je teer van je caravan wilt verwijderen aangezien je dan tegen andere oppervlaktes kan aanlopen. Daarom raden we je WD-40 Multi-Use Product aan. Het is sowieso altijd handig om een busje WD-40 in je auto of caravan bij je te hebben. Het is een middel dat onder het teer weet te kruipen en daarmee de hechting ervan te niet doet. Zoals eerder vermeld, eerst met warm water naspoelen en zo nodig daarna met gebruikelijk schoonmaakmiddel poetsen.

De voordelen van WD-40 zijn oneindig

Dat er veel methodes zijn om teer te verwijderen van je caravan of auto onderkennen we. Toch zijn er meerdere redenen waarom we je WD-40 hiervoor aanraden. De meest voor de hand liggende reden: bijna iedereen heeft wel een busje WD-40 ergens rondslingeren. Dit omdat je het voor zoveel verschillende zaken kan gebruiken. Bekijk hier de lijst met 2000 toepassingen.

Helaas gaan teer vlekken op je auto vaak gepaard met kleine krasjes. Als de teer weet op te spetten dan helaas kleine steentjes vaak ook. Niet getreurd, met WD-40 kun je gelukkig ook gebruiken om kleine krassen mee te verwijderen.

Kortom met een beetje WD-40 is de vraag, hoe teer te verwijderen,  makkelijk en snel beantwoord.