Onze kinderen ontwikkelen vaak hun artistieke talent thuis, en soms op de verkeerde plaatsen! Muren, tapijten of wandtapijten lijken een goede plek voor kinderen om hun creativiteit te uiten. Maar hoe verwijder je krijt? Maakt u zich geen zorgen, WD-40 is er om u te helpen.

Mogelijke voorzorgsmaatregelen

Zorg er bij het verwijderen van krijt voor dat te behandelen oppervlak een niet-poreus oppervlak is voordat u het Multi-Use Product van WD-40 gaat aanbrengen. Inderdaad het multifunctionele product is bruikbaar op de meeste materialen en oppervlakken, met uitzondering van sommige kunststoffen en niet-poreuze oppervlakken.

Hoe verwijder ik krijt van de muur?

De muren van het huis: ze zijn groot, ze zijn wit, op zich ideale canvassen voor onze kinderen. Maar hoe kunnen we de creativiteit van onze kinderen en huishoudens met elkaar verzoenen? Met het Mult-Use Product van WD-40 natuurlijk!

Uw muren zullen voor het grootste deel compatibel zijn met het product. Een paar eenvoudige stappen om krijt te verwijderen van de muur zijn:

  1. Test het product eerst op een klein deel van de want om de compatibiliteit van het product met de wand te controleren;
  2. Zodra deze test goed is gegaan, spray het product royaal op alle sporen van krijt;
  3. Wrijf daarna met een droge doek of spons om de krijt te verwijderen;
  4. Herhaal dit totdat alle krijt verwijderd is

Hoe verwijder ik krijt van het tapijt?

Tapijten, tapijten… zo leuk om blootsvoets te lopen, maar zo rommelig! Hoe reinig ik ze, en nog belangrijker, hoe verwijder ik krijt van het tapijt? Opnieuw brengt WD-40 de oplossing.

Of het nu krijt, potlood, inkt of een koffievlek is, spray WD-40 royaal op het te behandelen oppervlak en laat het tot 5 minuten werken. Reinig dan met een beetje heet zeepwater en een doek of spons.

Hoe verwijder ik krijt van het wandtapijt?

In het geval van wandtapijten is WD-40 alleen nuttig voor wasbare wandtapijten. Inderdaad, op niet-afwasbare wandtapijten is het moeilijk om een spoor te wissen, ongeacht het gebruikte product. Je kunt het in het beste geval verminderen, maar de kans is groot dat het wandtapijt beschadigd raakt.

Voor een wasbaar tapijt, spuit royaal WD-40 op een doek en dep het te behandelen oppervlak. Probeer het product alleen op het smerige deel toe te passen om de rest van het wandtapijt niet te beschadigen.

Hoe zit het met mijn kleren?

Een krijt vlek op uw favoriete jeans, tas, handdoek…? WD-40 is er nog steeds voor u! Hieronder leggen we uit welke stappen u moet volgen om krijt ui uw kleren te verwijderen.

  1. Spray ten eerste het product op de stof;
  2. Laat 1 tot 2 minuten intrekken;
  3. Wrijf daarna met een doek of spons om de krijt te verwijderen;
  4. Herhaal bij moeilijke vlekken zo vaak als nodig is;
  5. Reinig tot slot het oppervlak met een beetje zeep en warm water.

Krijtstrepen op mijn bureau

Ten slotte, onze laatste tip om krijt te verwijderen: krijtvlekken op uw bureau. Nog eenvoudiger dan de hierboven genoemde tips. Spuit WD-40 op uw bureau en wrijf vervolgens met een droge doek. Veeg tenslotte het bureau schoon met een natte spons om overtollig product te verwijderen.
Benieuwd naar meer handige tips en trucks? Klik hier.