3 Tips om de tuin te onderhouden

We willen allemaal graag dat onze tuin er mooi uit ziet. Onderstaande tips gaan over verschillende onderdelen om de tuin te onderhouden. Zoals over goede bodemvoeding, en het roestvrij en schoon houden van snoei- en tuingereedschap.

3 Tips om de tuin te onderhouden

1. Maaien van het gras

Je kunt het gras het beste maaien als het droog is. Wist je dat tweemaal per week het gras maaien ervoor zorgt dat het maaisel kan blijven liggen? De maai resten kunnen opgegeten worden door bijvoorbeeld wormen. Verwijder lang afgesneden gras altijd na het maaien met bijvoorbeeld een bladhark.

Een schone grasmachine? Je leest het in deze blog

3 Tips om de tuin te onderhouden

2. Zorg voor goede bodemvoeding

Planten kunnen niet alleen leven van water. Goede bodemvoeding met voldoende voedingsstoffen is ook belangrijk. In een natuurlijke omgeving zorgen afgevallen bladeren voor voeding. Dieren die in de tuin leven, zoals wormen en insecten, zorgen voor natuurlijke compost en produceren voedingsstoffen zoals schimmels. Omdat plantenresten en bladeren vaak weggehaald worden, is het belangrijk om ‘kunstmatig’ compost en voeding toe te voegen.

3 Tips om de tuin te onderhouden

3. Houdt snoei- en tuingereedschap roestvrij en schoon

Tijd om te schoffelen, harken en scheppen in de tuin. Dit gaat natuurlijk het makkelijkst wanneer de schoffel, hark en schep schoon zijn. WD-40 houdt al uw tuingereedschap schoon van aarde, klei en gras, maar ook van zand. Spray het tuingereedschap in met de WD-40 Multi Use Spray en borstel vervolgens het vuil eraf. Spray vervolgens nog eens WD-40 op het tuingereedschap zodat er een beschermende laag ontstaat. Zo hecht vuil zich minder snel aan het oppervlakte.

Meer weten om snoei- en tuingereedschap roestvrij en schoon te houden

Op zoek naar meer tuintips om de tuin te onderhouden? Ja, ik wil meer tips onderhoudstips voor de tuin.

Wil je meer weten over de toepassingen van WD-40? Bekijk dan ook eens de andere blogs en leer meer over de vele toepassingen.