Kauwgom verwijderen van je schoen

Ben je bang dat je schoenen verpest zijn doordat er kauwgom onder is blijven plakken? Dat hoeft helemaal niet. Lees verder om meer te weten te komen hoe je op een makkelijke manier kauwgom onder je schoenen kan verwijderen.

Ben je ooit op kauwgom gaan staan met je schoen? Als dat zo is, ben je bekend met de strijd die volgt. Echter, wees niet bang dat je je schoenen weg kan gooien want er is nog steeds hoop om ze te redden. Hoe? Nou, hier zijn enkele methoden om kauwgum te verwijderen van je schoenen. Daarnaast is het misschien leuk om te ontdekken dat de kauwgom steeds vaker van de stoep verwijderd wordt om er leuke dingen van te maken. Ontdek bijvoorbeeld deze nieuwe schoen helemaal gemaakt van kauwgom! Die kauwgom onder je schoen wordt dus steeds minder vaak een probleem. Lees echter eerst hieronder hoe je je huidige schoenen kan redden, voordat je die nieuwe schoen van kauwgom aanschaft.

Maak gebruik van ijs

Een van de methoden die je kan gebruiken om kauwgom te verwijderen van je schoenen is het gebruik van ijs. Ja, dat heb je goed gehoord; ijsblokjes. IJsblokjes kunnen worden gebruikt om de kauwgom van je schoenen te verwijderen, zonder de stof of het materiaal te beschadigen. Het enige wat je moet doen is een grote plastic zak met ijsblokjes vullen en de schoen op de bovenkant van de zak met ijsblokjes te plaatsen, om er zeker van te zijn dat de kant met de kauwgom, in contact is met de zak.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoen niet in direct contact komt met het ijs. Omdat hierdoor de schoenen nat kunnen worden en voor een bepaald soort schoenen zou dit meer kwaad dan goed doen.

deze methode kan een tijdje duren, dus het is aan te raden om een speciale koeltas te gebruiken die er voor zorgt dat het ijs niet smelt voordat de klus geklaard is. Na verloop van tijd, zal de kauwgom bevriezen en kun je hem er gemakkelijk af schrapen. Het probleem van deze methode is dat het natuurlijk veel tijd kost. Als je weinig tijd hebt, is het aan te raden om iets anders te proberen!

Oplossen van de kauwgom

Waarom zou je je zorgen maken over het verwijderen van kauwgom van je schoen als je het gewoon zelf kunt oplossen. Je kunt hiervoor aanstekervloeistof gebruiken. Aanstekervloeistof bestaat over het algemeen uit nafta, wat brandbaar is. Het enige wat je moet doen is een doekje nat te maken met aanstekervloeistof en het op de kauwgom te wrijven. Je ziet de kauwgom oplossen. Door de eigenschappen van nafta zijn er echter wel een aantal voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden. Het belangrijks is dat je ervoor moet zorgen dat de ruimte goed geventileerd is, gezien hoe makkelijk het is voor nafta om vlam te vatten.

Nagellak remover kan hiervoor ook worden gebruikt. Net als bij de zojuist besproken methode, laten we een doek weken in nagellak remover op basis van aceton en wrijven we het vervolgens op de kauwgom. Net als bij het gebruik van aanstekervloeistof zie je de kauwgom oplossen. Het gebruik van nagellak remover op basis van aceton moet echter ook met zorg worden begeleid. Waarom? Nou, omdat aceton het potentieel heeft om bepaalde soorten schoenen, met name suède schoenen, te verpesten.

WD-40 Multi-Use Product

Als je bedenkt dat WD-40 meer dan 2000 toepassingen te bieden heeft. Is het geen verrassing dat het verwijderen van kauwgom hier een van is. Met de WD-40 hoef je alleen maar op de kauwgom en het gebied rondom de kauwgom te spuiten en even wachten zodat het product kan intrekken. Voorkom dat de WD-40 op de stof van de schoenen komt te zitten, omdat dit sommige oppervlakken kan beschadigen. WD-40 heeft ongeveer een minuut nodig om in te werken, waarna je gemakkelijk de kauwgom met een doek of lapje kunt wegvegen. Als de kauwgom niet makkelijk los komt is er geen reden voor paniek, herhaal de procedure totdat het wel lukt. Als de kauwgom eenmaal verwijderd is, maak je de zool van de schoen schoon zodat er geen sporen van WD-40 achterblijven en… dat is het. Klaar is Kees!

Dus de volgende keer dat je per ongeluk in de kauwgom stapt, wees niet bang want WD-40 staat klaar om je te helpen!

Heb je echter kauwgom in je broek zitten? Lees dan hier hoe je met WD-40 de kauwgom makkelijk uit je broek verwijdert.

Ben je benieuwd naar de andere 1999 klusjes waar WD-40 je probleem oplost? Klik dan hier om deze te ontdekken!