Over WD-40®

De geschiedenis

WD-40® Multi-Use Product blijft een van de meest onmiddellijk herkenbare merken, dat overal ter wereld in huishoudens en werkplaatsen wordt gebruikt.

WD-40 dat door velen beschouwd wordt als het beste middel om allerlei problemen op te lossen, werd meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie werknemers van de Rocket Chemical Company. In een klein laboratorium in San Diego, Californië probeerden ze een assortiment oplosmiddelen en ontvetters voor roestpreventie voor de ruimtevaart te ontwikkelen.

De leider van het team was chemicus Norm Larsen, die op zoek was naar een waterverdringende oplossing voor NASA om de Atlas Space Missile tegen roest en corrosie te beschermen. Er waren 40 pogingen nodig voordat Larsen en zijn team de wereldberoemde formule hadden ontwikkeld en daarom werd het product WD-40 genoemd.

Na een tijdje bleek dat personeelsleden het product mee naar huis begonnen te nemen en er nog meer alledaagse toepassingen voor ontdekten. Hierdoor ging Larsen experimenteren door WD-40® Multi-Use Product in gebruiksvriendelijke spuitbussen te doen en de allereerste bussen werden in 1958 op de markt gebracht.

WD-40 Rocket company during the 1960's

Binnen twee jaar was het bedrijf tweemaal zo groot en in 1969 werd de naam Rocket Chemical Company veranderd in dat van hun enige product, WD-40.

Door de jaren heen hebben duizenden gebruikers naar WD-40 geschreven en verteld over hun unieke (en soms simpelweg bizarre) toepassingen van het product. Onder de meest interessante verhalen bevond zich die van een buschauffeur in Azië die WD-40 heeft gebruikt om een python die zichzelf onder de bus had opgerold te verwijderen. Ook interessant was het verhaal van de politieagenten die WD-40 hebben gebruikt om een naakte inbreker die in een ventilatiegat van een airconditioningsysteem vast was komen te zitten, vrij te krijgen.

De formule is een goed bewaakt geheim, maar is tegenwoordig hetzelfde als toen deze voor het eerst werd uitgevonden en mensen ontdekken nog elke dag nieuwe toepassingen voor de beroemde blauw-gele bus.

Onze merken

Naast de beroemde blauw-gele bus biedt WD-40 Company nu een groot assortiment artikelen dat bestaat uit specialistische onderhouds- en reinigingsproducten die toegepast worden door industriële gebruikers, technische doe-het-zelvers, hobbyisten, en huishoudens.

• WD-40 Specialist® is een assortiment professionele specialistische producten geformuleerd voor veeleisende taken voor doe-het-zelvers, vaklieden en industriële gebruikers.
• WD-40® BIKE® is de nieuwste productlijn onder het WD-40 merk, biedt onderhoudsoplossingen voor de hele fiets en helpt daarmee de prestatie van uw fiets te vergroten.

Dus of u nu waskrijt van wanden wilt verwijderen, onderhoud aan machines wilt plegen, uw motorfiets of fiets in topconditie wilt houden, WD-40 is nog even effectief als vroeger, en is nog altijd het beste voor het oplossen van elke klus. Wat het probleem ook is, WD-40 weet er raad mee!


WD-40 Company

Eén Wereld, Eén Bedrijf, Eén ”Tribe”

WD-40 Company is een internationaal bedrijf gericht op het creëren van blijvende positieve herinneringen door het ontwikkelen en verkopen van producten die problemen in werkplaatsen, fabrieken en huizen overal ter wereld oplossen.

WD-40 Product Range

Onderhoud voor de toekomst

WD-40 helpt al meer dan 60 jaar bij het oplossen van onderhoudsproblemen. Soms is er een speciale oplossing nodig en die wordt door WD-40 geboden met nieuwe assortimenten voor veeleisende taken en het onderhoud van motorfietsen en fietsen.

Merkenpresentatie

Bekijk hoe WD-40 de wereld een warm hart toedraagt met onze sponsorpresentatie.