De NTFU bestaat 60 jaar en dit wordt in 2016 groots gevierd. Het hele jaar door zijn er al jubileumevenementen, maar het échte feestje wordt gevierd op zaterdag 10 september 2016 op Papendal met de Holland Classic. Nu kunnen wij natuurlijk niet ontbreken op de eerste editie van dit nieuwe wieler- en mountainbike evenement met WD-40 BIKE.

De 5 Lussen

Ervaar WD-40 BIKE zelf op de Holland ClassicDe Holland Classic bestaat uit vijf lussen. De drie lussen voor de wielrenners zijn 60 km, voor de mountainbikers is er een lus van 40 km en een lus van 20 km. Je bepaalt zelf welke en hoeveel lussen je rijdt. Iedere lus eindigt op Papendal waar je (eventueel) pauze kunt houden. Ook is het mogelijk om wielrennen en mountainbiken te combineren, je doet dan bijvoorbeeld eerst een lus (60 km) op de racefiets en stapt daarna over op je mountainbike.

Dankzij de verschillende lussen kun je zelf kiezen door welk landschap je fietst. Wielrenners kunnen kiezen uit de blauwe, rode en zwarte route (net zoals skipistes zijn opgebouwd): blauw gaat over dijken langs de Rijn en door de Betuwe, de rode lus gaat langs heide en door bosrijk gebied en de zwarte route is het pittigst met flink wat klimmetjes, zo gaat deze route twee keer over de Posbank. Voor de mountainbikers zijn twee lussen uitgezet, deze gaan door het prachtig bosrijk gebied.

Side-Events

Naast dat je een prachtige toer- of mountainbiketocht kunt fietsen in de omgeving van Arnhem, zijn er ook allerlei side-events op de start- en finishlocatie Papendal. Zo kun je fietsen testen van diverse merken, eventueel materiaalpech laten herstellen, je bidon laten (her)vullen met sportdrank én de uitdaging van de Pump Track aangaan. De NTFU zorgt voor een bewaakte fietsenstalling én achteraf kun je je fiets door de fietswasstraat laten gaan. Het is in deze wasstraat waar je ons tegen zult komen!

Nadat je één van tochten voltooid hebt, zal je fiets vast en zeker niet meer moeders mooiste zijn. Daar willen wij verandering in brengen en we bieden je dan ook de mogelijkheid om je fiets professioneel te laten reinigen in de wasstraat en vervolgens kun je deze met WD-40 BIKE All Conditions Lube laten smeren. Zo zorg je ervoor dat je trouwe tweewieler weer helemaal klaar is voor een volgende tocht!