tracking

Hoe ontgrendel ik het stuurslot van mijn auto?

De neiman is een antidiefstalsysteem die geïnstalleerd is in het stuur van je auto. Het is vernoemd naar de uitvinder: Abram Neiman. De neiman is bevestigd in de startschakelaar. De schakelaar bestaat uit een slotcilinder en een elektronische schakelaar achter de cilinder. Veel mensen noemen de startschakelaar een neiman.

Vandaag geven wij jou een oplossing voor het ontgrendelen van jouw startschakelaar inclusief de neiman, omdat deze twee met elkaar verbonden zijn. Een geblokkeerde neiman of stuurslot kan verschillende oorzaken hebben. In de volgende vier stappen leggen wij jou uit hoe je een geblokkeerde neiman kunt ontgrendelen. Daarnaast geven wij jou ook tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je sleutelcontact nog soepelere wordt door middel van WD-40 Multi-Use Product. 

Dingen die ik nodig heb

Stap 1: Bepaal de oorzaak van de geblokkeerde neiman.

Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je neiman geblokkeerd is: 

  • Een vies of beschadigd slot
  • Een verbogen sleutel
  • Een beschadigd contactelement

De beschadiging kan een gevolg zijn van slijtage. Maar het kan ook gebeuren dat je te veel kracht hebt uitgeoefend op de sleutel waardoor de neiman is geblokkeerd. Een andere mogelijke oorzaak is dat er een storing is opgetreden in het systeem.

Bepaal de oorzaak

Stap 2: Ontgrendel de neiman door deze te smeren met Multi-Use Product.

Spuit wat Multi-Use Product in de binnenkant van het slot en op de sleutel. Laat het smeermiddel even intrekken. Vervolgens steek je de sleutel in het contact. Draai het slot een aantal keer open en dicht. Dit zorgt ervoor dat het product kan inwerken en overal goed tussen gaat zitten. Tot slot veeg je de ingang van het contact schoon. Nu moet je het verschil kunnen merken. De sleutel zal dan soepeler in en uit het slot gaan. 

Ontgrendel de neiman

Stap 3: Maak de sleutel recht.

Werkt het Multi-Use Product niet? Dan is het mogelijk dat je sleutel verbogen is. Als dit het geval is ga je de sleutel recht zetten. Dit doe je door middel van een hamer. Leg de sleutel op een plat oppervlak en tik hem dan zachtjes met de hamer recht. Als dit geen effect heeft, en de sleutel staat nog niet recht dan moet je hem vervangen. 

Maak de sleutel recht

Stap 4: Zoek het beschadigde onderdeel.

Een andere oorzaak is dat de neiman is geblokkeerd omdat een bepaald onderdeel helaas is beschadigd. Dat is de oorzaak van een verslechterde startschakelaar die aan vervanging toe is. Om je startschakelaar te vervangen moet je de juiste onderdelen hebben. Ga hiervoor naar een garage of dealer toe. De monteur kan met deze onderdelen makkelijk het mechanisme voor je deblokkeren. 

Zoek het beschadigde onderdeel

Nu kun je weer op weg.

In deze stappen hebben wij je uitgelegd hoe je zelf de neiman in je stuur kunt ontgrendelen. Deze tips kun je gebruiken bij zowel een auto als een motor. Het is helemaal niet moeilijk en mocht je er zelf niet uitkomen dan kun je altijd even bij je garage of dealer langs gaan. Wist je dat je auto accu ook wel eens aan vervanging toe is? In deze how-to leggen wij jou uit hoe je dit moet doen. Heb jij nog tips? Deel deze dan op ons Facebook of Instagram kanaal. 

Vergelijkbare how to's

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company