tracking

Hoe vervang ik de accu van mijn auto?

Wist je dat je de accu van je auto zelf kunt vervangen? Dit is een goedkopere oplossing dan de auto naar de garage brengen. Een accu vervangen is echter geen klus die je onvoorbereid even tussendoor doet. Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. In deze How To geven we je vijf tips voor het vervangen van de accu van je auto.

Dingen die ik nodig heb

  • Een set moersleutels voor het losdraaien van de klemmoeren en de batterijhouder

  • Werkhandschoenen om je handen te beschermen tegen de gevaarlijke zuren die in accu’s zitten

  • Nieuwe accu om de oude mee te vervangen

  • WD-40 Multi-Use Product om de lekkage en evt. resten te verwijderen en ter bescherming van de accupolen.

Stap 1: Verwijder de oude accu.

Als je de accu van je auto wil vervangen, moet de auto minimaal 10 minuten uitgeschakeld zijn geweest om elektrische schokken te voorkomen. Open je motorkap en schroef de negatieve pool (teken -) en vervolgens de positieve pool (teken +) los. Als de moeren vastzitten, gebruik je WD-40 Multi-Use Product om ze los te maken. Verwijder vervolgens voorzichtig de accu door de sluiting los te draaien met een sleutel. Wees voorzichtig met het verwijderen van de accu en zorg ervoor dat je de accu niet kantelt om morsen van zuur te voorkomen.

Oude verwijderen

Stap 2: Plaats de nieuwe accu.

Neem de tijd om eventueel opgehoopt vuil met een doek weg te vegen voordat je de nieuwe accu plaatst. Gebruik eventueel Multi-Use Product. Dit is ideaal om hardnekkige vuilresten te verwijderen. Als je de plek hebt schoongemaakt plaats je de nieuwe accu door de montagestappen in omgekeerde volgorde te herhalen:

  • Bevestig de nieuwe accu,
  • Sluit eerst de pluspool (+ teken) aan,
  • Sluit dan de negatieve terminal (teken -) aan,
  • Draai tenslotte de bevestigingen weer vast.
Nieuwe plaatsen

Stap 3: Bescherm de nieuwe accu.

Als je de accu van de auto hebt vervangen overweeg dan om deze met Multi-Use Product te beschermen. Dit zorgt voor een langere levensduur en het voorkomt kortsluiting en roestvorming. Hiervoor raden wij ook onze Multi-Use Product aan. Breng het product aan op de accupolen.

Beschermen

Stap 4: Controleer of alles correct werkt.

Als je de accu van de auto hebt vervangen, controleer je of alles werkt. Start de auto. Als de auto start zoals normaal dan heb je de accu succesvol vervangen. Als dit niet het geval is, controleer dan opnieuw de accupolen. Voor nieuwe auto’s kan het nodig zijn om de code van je autoradio opnieuw in te stellen. Raadpleeg in dit geval de handleiding van de fabrikant.

Auto starten

Stap 5: Recycle de oude accu.

Overweeg tenslotte om je oude accu te recyclen. Inderdaad, bij het vervangen van de accu in je auto moet je ook denken aan het recyclen van de oude! Breng de oude accu naar het dichtstbijzijnde recyclingcentrum. Gooi een accu nooit bij het huisvuil!

Auto accu recyclen

Weer op pad met je auto.

Heb je alle stappen in deze How To gevolgd dan kan je weer veilig op pad met jouw auto. Denk er hierbij goed aan om de accu te beschermen voor een langere levensduur. Dan heb je nog jaren plezier van de auto. Heb jij nog handige tips voor het vervangen van de accu van een auto? Deel deze dan op onze Facebookpagina en Instagram #wd40athome.

Vergelijkbare how to's

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company