tracking

Hoe onderhoud ik de afdichtingen van mijn auto?

Het is belangrijk om je auto regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Geen enkel onderdeel mag vergeten worden, dus ook de rubberen afdichtingen van de auto niet. Een afdichting kan door vorst en zon verslechteren. Ze verliezen hun glans en kunnen gaan barsten. Om de levensduur van de afdichting te verlengen geven we je vandaag een aantal tips om ze te onderhouden. Het belangrijkste is het onderhoud aan de deur-, het raam-, en de voorruit afdichtingen. Meestal zijn afdichtingen gemaakt van rubber. De problemen van rubber zijn dat het verkleurt, het barst of het kleeft door een gel. Om deze problemen te voorkomen moet je de auto afdichtingen regelmatig onderhouden. Het is verstandig om tijdens het onderhouden van de afdichtingen ook het interieur van je auto te reinigen.

Dingen die ik nodig heb

Stap 1: Reinig het interieur van je auto.

Tijdens het schoonmaken van het interieur van de auto is het een goed moment om ook het onderhouden van de afdichtingen mee te nemen. Dit bespaart tijd en zo zorg je ervoor dat je dit regelmatig blijft doen. Het interieur moet namelijk regelmatig schoongemaakt worden en zo heb je alles in een klap meegenomen. Je kunt het schoonmaken van het interieur van de auto en het onderhouden van de afdichtingen thuis doen, maar dit kan ook bij een wasstraat. 

Reinig het interieur

Stap 2: Reinig de afdichtingen van de auto.

Voor het onderhouden van de afdichtingen begin je met het schoonmaken van de afdichtingen. Verwijder alle sporen van vuil en stof. Voor het verwijderen van loszittend vuil of stof gebruik je een stofzuiger. Daarna kun je de voegen van de afdichtingen reinigen met een vochtige spons met zeepsop. Nadat je de afdichtingen hebt schoongemaakt maak je ze droog met een doek.

Reinig de afdichtingen

Stap 3: Een effectief middel kiezen.

Wij raden je aan om WD-40 Specialist Hoogwaardige Siliconen spray te gebruiken bij het onderhouden van de afdichtingen. De spray trekt geen vuil aan en voorkomt vocht. Je afdichting ziet er na het gebruik van deze spray weer uit als nieuw. Ook voorkomt het barsten waardoor de levensduur van de afdichting wordt verlengd. Gebruik de spray in de winter om te voorkomen dat de afdichting door vorst aan de deur blijft plakken.

Een effectief middel kiezen

Stap 4: Bescherm de afdichtingen van je auto.

Als je deur-, raam- en voorruit afdichtingen schoon zijn kun je ze beschermen met de Siliconenspray (zie stap 3). Spuit het product over de gehele lengte. Dit kun je doen met behulp van het rietje. Poets vervolgens de afdichting met een schone/droge doek. Let op dat je de spray bij de glasafdichting op een doek aanbrengt om vervolgens met de doek over de afdichting te wrijven. Dit voorkomt dat er sporen van de spray op het glas terecht komen. 

Bescherm de afdichtingen

De auto afdichting zijn nu weer optimaal onderhouden.

Het onderhouden van de afdichting van de auto is nog nooit zo makkelijk geweest. De afdichtingen zien er weer uit als nieuw en ze zijn beschermd tegen bevriezing, barsten en aanslag. Ben je ook benieuwd hoe je de afdichting van de auto vervangt? Bekijk dan deze how-to. Heb jij nog een gouden tip voor het onderhouden van de auto afdichtingen? Deel deze dan op onze Facebook of Instagram pagina.

Vergelijkbare how to's

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2021 WD-40 Company