Keuken reinigen, eenvoudig en snel

Elke keer weer die vervelende klus? De keuken reinigen is geen vervelende klus meer met deze handige tips!

Maak de magnetron schoon met wit natuurazijn

Herken je dat? Een magnetron of oven met aangekoekte etensresten? Je wilt je keukenapparatuur natuurlijk graag schoonhouden.  Zo kun je bijvoorbeeld de magnetron schoonmaken met wit natuurazijn. Zet een schaal met water, met daarin natuurazijn, circa 10 minuten in de magnetron. Laat de magnetron eerst afkoelen en maak het apparaat vervolgens schoon met een schone vaatdoek. Het resultaat is een mooie en schone magnetron!

Keuken reinigen

Reinig de RVS afzuigkap

Een mooi glanzende en streeploze afzuigkap, wie wil dat nou niet? Op een afzuigkap ligt meestal een laag aanslag dat bestaat uit vet en door vet gebonden vuil. Verwijder het vuil eenvoudig met WD-40!  Spray het oppervlak goed in, neem een doek of keukenrol en wrijf het gelijkmatig uit.

Let op! Reinig met deze spray geen onderdelen in de keuken die in aanraking kunnen komen met eten.

Keuken reinigen

Vergeet de filters van de afzuigkap niet maandelijks te reinigen

Tijdens het koken zet je de afzuigkap aan om stoom en dampen naar buiten te leiden. Handig om te weten is dat de filters in de afzuigkap ook smerig worden. Zo smerig zelfs, dat ze uiteindelijk brandgevaarlijk kunnen worden. Reinig dus ook regelmatig de roosters van de afzuigkap door ze bijvoorbeeld in de afwasmachine te plaatsen. Daardoor blijven ze goed schoon.

Keuken reinigen

Maak bakplaten schoon met citroen

Wrijf met een halve citroen over de bakplaat, zodoende komen aangekoekte resten direct los. Ook ovens kunnen gereinigd worden met citroen. Dit kan echter ook met bijvoorbeeld baking soda, azijn, waterstofperoxide of afwasmiddel. Maak de oven vrij van vet en viezigheid. Lees hier hoe je de oven schoon kunt maken.

Gooi de schuursponsjes maar weg

Schuursponsjes zijn vaak een vijand van grillroosters, pannen en bakplaten. Bovendien veroorzaken ze ook nog eens krassen. Je hoeft nu niet meer te schuren om deze mooi schoon te krijgen. Vrijwel alle pannen en bakplaten (met uitzondering van aluminium) kun je een nacht laten weken met een bodempje kokend heet water met drie eetlepels soda of een vaatwastablet. Je veegt de volgende dag zelfs de ergste aangekoekte resten zonder moeite weg.