In iedere werkplaats vind je veel klus hulpmiddelen zoals boor- en snijmachines. Zulke machines dienen goed onderhouden te worden zodat ze goed kunnen blijven functioneren. Dit kan met de boor- en snijolie.

Boor- en snijolie onmisbaar in iedere werkplaats

Boor- en snijolie

De boor- en snijolie is geschikt voor alle metalen. De spray kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het boren en snijden met handgereedschap, kolomboormachines, verticale bandzaagmachines en draadsnijden. Bovendien is de olie buiten alle metalen ook heel geschikt voor aluminium, titanium en RVS.

Het product zorgt ervoor dat wrijving tijdens het boren en verspanen wordt verminderd. Als gevolg daarvan houdt het de temperatuur van het hulpmiddel aanzienlijk lager, ook bij extreme druk!
Daarnaast zorgt de Smart Straw spraykop voor veel mogelijkheden doordat hij zowel nauwkeurig als breed kan spuiten.
De hoogwaardige boor- en snijolie is beschikbaar in bussen van 400 ml.

De vierpuntskogeltest heeft laten zien dat onze WD-40 Specialist Boor- en Snijolie zeer doeltreffend smeert. Bovendien zorgt de goed hechtende foam ervoor dat het te bewerken metaal zeer goed beschermd wordt.

De boor- en snijolie uit de WD-40 Specialist-range bewijst dan ook niet alleen zijn waarde bij het snijden en zagen, maar ook bij het draaien op een draaibank, tappen, bij frezen en uiteraard ook bij het boren. Als de olie achter mag blijven op het metaal, heeft het daar vervolgens ook nog een beschermende werking. De snijolie blijft vloeibaar. Als de metalen vetvrij dienen te zijn, dan laat de snijolie zich heel goed verwijderen met de universele reiniger die ook in het assortiment van WD-40 Specialist beschikbaar is.

Veiligheidsbladen

Lees de veiligheidsbladen van dit product door voordat je aan de slag gaat. De veiligheidsbladen kunnen ook gevonden worden op onze website.

Extra tips

Het 360 graden-ventiel van de spray zorgt ervoor dat het product zowel rechtop als ondersteboven te gebruiken is. Erg handig als je wilt spuiten op moeilijk te bereiken plekken. De spray verbetert de prestaties en de levensduur van het gereedschap.