Tijd om verder te reizen over Route 66! We stoppen bij Monument Valley, de zesde stop tijdens deze bijzondere reis.

Monument Valley is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de geweldige schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Zo is Monument Valley het decor geweest van vele films. Het gebied wordt enerzijds gekenmerkt door eenzame rode rotsen, anderzijds doordat deze rotsen omgeven worden door een lege, weidse vlakte. Aan het begin van de Valley Drive liggen drie van de meest bekende buttes: West Mitten, East Mitten en Merrick Butte. Deze drie rotsen zijn ongeveer 300 meter hoog. Voorbij de 235 meter hoge Elephant Butte zie je drie dicht bij elkaar staande spires, deze worden “The Three Sisters” genoemd. Een van de meest indrukwekkendste uitkijkpunten op deze route is Artist Point. Vanuit dit punt heb je namelijk een weids uitzicht over de vallei.

Win een Roadtrip over Route 66: Stop zes Monument Valley!

Wat is er allemaal te doen in de buurt van Monument Valley?

Aan het einde van de toegangsweg  ligt een Visitor Center, hierin is onder andere een gift shop en cafetaria gevestigd. Ook wordt hier een expositie gehouden over de geologie van Monument Valley en over de geschiedenis van de Navoja Indianen.

Win een Roadtrip over Route 66: Stop zes Monument Valley!

Leuk om te weten!

Miljoenen jaren geleden bevonden zich in dit gebied nog veel meer rotsen. De rotsen bestaan namelijk uit diverse soorten gesteente. De zachtere lagen gesteente zijn door erosie weggesleten, waardoor zich de zogenaamde mesa’s hebben gevormd. Dit zijn brede rotsen die aan de bovenkant plat zijn.

Het grondgebied van het park wordt beheerd door de Navajo indianen. Toerisme is voor de indianen die in dit natuurreservaat wonen een belangrijke bron van inkomsten.

Heb jij de Blogpost over de stops in Chicago, Springfield, Saint Louis, Santa Fe en Grand Canyon al gelezen?

Lees hier de blogpost over Chicago, Springfield, Saint LouisSante Fe en Grand Canyon.

Win een Roadtrip over Route 66!

Wil jij ook kans maken op deze reis over Route 66? Doe dan mee met de maandelijkse prijsvraag, vul je gegevens in en like de WD-40 Facebookpagina.