Tijd om verder te reizen over Route 66! We stoppen bij de stad Los Angeles, de laatste stop van deze bijzondere reis.

Los Angeles, officieel de City of Los Angeles, wordt vaak afgekort tot L.A. Het is een grote uitgerekte stad aan de westkust van Amerika. Het is de grootste stad van de staat Californië en de op een na grootste stad van de Verenigde Staten. De stad werd op 4 september 1781 gesticht door de Spaanse gouverneur van Las Californias, Felipe de Neve. Los Angeles is tegenwoordig een wereldstad met een grote haven en drukke luchthaven. De stad vormt het centrum van de Amerikaanse en bij uitbreiding westerse film- en televisie-industrie.

Win een reis over Route 66: Los Angeles!
Foto: David Whittaker

Wat kun je allemaal doen in de stad?

Veel van de bezienswaardigheden in de stad hebben te maken met de entertainmentsector. Zo kun je bijvoorbeeld het Getty Center bezoeken, over Hollywood Boulevard lopen, of een bezoek brengen aan TCL Chinese Theatre en de Walt Disney Concert Hall.

Leuk om te weten!

Het Los Angeles County Museum of Art is gesticht in 1910 en heeft een collectie van meer dan 100.000 kunstwerken. Een ander belangrijk kunstmuseum in de stad is het Hammer Museum, dat onder meer impressionistische en postimpressionistische kunst en werk van Rembrandt maar ook Titiaan in zijn collectie heeft.

Het belangrijkste vliegveld van de stad is Los Angeles International Airport (LAX). Dit is het op vijf na drukste commerciële vliegveld in de wereld en het op twee na drukste in de Verenigde staten.

Heb je de Blogposts over de stops in Chicago, Springfield, Saint Louis, Santa Fe, Grand Canyon, Monument Valley en Las Vegas al gelezen?

Lees de blogposts over Route 66.

Win een Roadtrip over Route 66!

Wil jij ook kans maken op deze reis over de Route 66? Doe dan mee met de maandelijkse prijsvraag, vul je gegevens in en like de WD-40 Facebookpagina. Weet weet ga jij naar Los Angeles!