We pakken onze backpack en gaan verder naar het westen over Route 66. Na de stops in Chicago, Springfield, Saint Louis en Sante Fe, stoppen we bij Le Grand Canyon. De legendarische reis door de Verenigde Staten gaat verder.

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. Sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (let op: deze site heeft een langere laadtijd).

Win een Roadtrip over Route 66: vijfde stop Le Grand Canyon

Wat kun je allemaal doen bij de Grand Canyon?

De Grand Canyon heeft vele uitzichtpunten langs de South Rim, maar ook in de North Rim zijn uitzichtpunten, dit zijn er alleen minder. De canyon is meer dan 1600 meter diep. Je kunt in de canyon bijvoorbeeld ook wandelen, dit vergt wel een goede conditie en een nog betere voorbereiding. Hoe lager je komt hoe hoger de temperatuur.

Sinds 2007 kan de Grand Canyon Skywalk ook bezocht worden, dit is een glazen brug die 1200 meter boven de begane grond hangt. Dit is gelegen bij Grand Canyon West, het gebied van de Hualapai-indianen.

Leuk om te weten!

De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en variërend tussen de 15 en 29 kilometer breed. Het duurt ongeveer twee dagen om te voet naar de bodem van de Grand Canyon en weer terug te lopen. Ondanks de grote breedte van de canyon kun je vanaf bijna elk punt de overkant goed zien. Het gesteente in de canyon dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen ongeveer 2 miljard jaar oud.

Blogpost over de stops in Chicago, Springfield, Saint Louis en Santa Fe al gelezen?

Lees de blogpost over Chicago, Springfield, Saint Louis en Sante Fe.

Win een Roadtrip over Route 66!

Wil je kans maken op deze reis over de Route 66? Doe dan mee met de maandelijkse prijsvraag, vul je gegevens in en like de WD-40 Facebookpagina.