Het is tijd om verder te reizen over Route 66. De WD-40 Roadtrip brengt ons bij de stad Springfield. De legendarische reis door de Verenigde Staten gaat verder.

Springfield is de hoofdstad van Illinois, een staat in de Verenigde Staten, en de hoofdplaats van Sangamon County. De stad werd in 1819 gesticht en werd in 1837 de hoofdstad van Illinois.

Wat kun je allemaal doen in Springfield?

In deze stad ligt het Presidental Library Museum, de rijke geschiedenis van Illinois is hier te herbeleven. De State Capitol is met zijn hoge koepel onmogelijk om over het hoofd te zien vanwege de vlakke landschap. Dit iconische gebouw deed van 1839 tot 1876 dienst als het capitoolgebouw van deze staat, daarnaast was het ook een belangrijke werkplek voor Lincoln.

Leuk om te weten!

De politieke carrière van President Abraham Lincoln begon in Springfield, de hoofdstad van Illnois. Land of Lincoln is een bijnaam van deze staat. Veel van de plaatsen waar Abraham Lincoln heeft gewerkt liggen in de omgeving van de stad.

Tussen Springfield en Saint-Louis ligt één van de historische stukken weg uit te begintijd van de Route 66.

Blogpost over de eerste stop op Route 66, Chicago al gelezen?
Lees de blogpost over Chicago hier.

Win een Roadtrip over Route 66!

Wil je kans maken op deze reis over de Route 66? Doe dan mee met de maandelijkse prijsvraag, vul je gegevens in en like de WD-40 Facebookpagina.