Het is tijd om verder te reizen over Route 66 na de stops in Chicago, Springfield en Saint Louis. De WD-40 Roadtrip brengt ons bij de stad Santa Fe. De legendarische reis door de Verenigde Staten gaat verder.

Santa Fe werd in 1608 gesticht en is hiermee een van oudste steden van Amerika. Het is het mekka voor kunstenaars en allerlei alternatieve levensstijlen. Een tour van de stad begint altijd op de Plaza. Aan de overkant van de rivier en de Plaza liggen Guadalupe Street en de oude woonwijk Barrio de Analco.

Wat kun je allemaal doen in de buurt van Santa Fe?

Bezoek de Old Town Albuquerque, bewonder de kunst in Toas, bezoek de spierwitte zandvlakte White Sands National Monument of ga bijvoorbeeld naar Indian Pueblo Cultural Center. Hier wordt op een duidelijke manier de geschiedenis en cultuur van de 19 pueblo’s in New Mexico getoond. The Oldest House (215 East De Vargas Street) is een mooi voorbeeld van een traditioneel adobe-huis, al is er geen bewijs voor de claim dat het huis inderdaad het oudste is (de fundering zou al in de dertiende eeuw door indianen gelegd zijn).

Leuk om te weten!

Het White Sands National Monument is maar liefst zo’n 500 vierkante kilometer. In het centrum van Santa Fe staat de bekende kathedraal van Sint Franciscus van Assisi. Een pareltje. Voor de deur staat een standbeeld van de heilige zelf. Er worden zelfs nog dagelijks kerkdiensten gehouden. De kerkdiensten worden nog steeds goed bezocht. Ook het oudste nog dienst doende kerkje van Amerika, San Miguel, staat in deze stad. Kortom, een bezoek waard!

Blogpost over de stops in Chicago, Springfield en Saint Louis al gelezen?

Lees de blogpost over zowel Chicago en Springfield als Saint Louis.

Win een Roadtrip over Route 66!

Wil je kans maken op deze reis over de Route 66? Doe dan mee met de maandelijkse prijsvraag, vul je gegevens in en like de WD-40 Facebookpagina.