Het is tijd om verder te reizen over Route 66 na de stops in Chicago en Springfield. De WD-40 Roadtrip brengt ons bij de stad Saint Louis. De legendarische reis door de Verenigde Staten gaat verder.

Saint Louis is een Amerikaanse stad in de staat Missouri. De stad werd in 1764 gesticht als handelspost door Pierre Laciède Liguest en René-Auste Chouteau.

Wat kun je allemaal doen in deze stad?

In deze stad kun je vele verschillende dingen zien, zo kun je de kathedraal van de Heilige Lodewijk zien, kun je het Saint Louis Museum of Art bezoeken en kun je naar Saint Louis Arch. Saint Louis Arch (ook wel de Gateway genoemd) is een 192 meter hoog, boogvormig monument. Het kunstwerk ligt centraal in het Jefferson National Expansion Memorial en is opgenomen in het National Register of Historic Places. Onder de boog is het bezoekerscentrum met het Museum of Westward Expansion te vinden. In Saint Louis ligt de grote dierentuin Saint Louis Zoo, er zijn meer dan 18.000 dieren. Veel dieren hiervan zijn bedreigd of zeldzaam, een bezoekje aan deze dierentuin is dus zeker bijzonder en uniek. In de dierentuin vliegen meer dan duizend vilders vrij rond, hier kun je tussen lopen.

In deze stad liggen ook tientallen musea. Enkele voorbeelden zijn het City Museum, Kemp Auto Museum en het National Great Rivers Museum. In de stad ligt zelfs een museum speciaal voor kinderen, The Magic House.

Leuk om te weten!

Sinds de oplevering van de Gateway zijn er 11 vliegtuigen onder doorgevlogen.

Blogpost over de stops in Chicago en Springfield al gelezen?

Lees de blogpost over Chicago en Springfield.

Win een Roadtrip over Route 66!
Wil je kans maken op deze reis over de Route 66? Doe dan mee met de maandelijkse prijsvraag, vul je gegevens in en like de WD-40 Facebookpagina.