matomo

Fietsketting schoonmaken – snel en effectief!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...
,during the Fort William UCI MTB World Cup DH

De fietsketting schoonmaken. Soms hebben we niet veel tijd en willen we de klus snel klaren. Het is heel goed mogelijk om je fietsketting snel maar ook effectief schoon te maken. Lees verder hoe dat in zijn werk gaat.

Ophoping van vet

Verwijder eerst het vet en vuil dat zich opgehoopt heeft op het oppervlak van de fiets. Gebruik hiervoor de WD-40 Bike Cleaner. Het enige wat je hoeft te doen, is de reiniger op het oppervlak van de fiets te spuiten. Laat het enige tijd staan en gebruik een doek om het oppervlak af te vegen. Dat is echt alles wat je hoeft te doen! Hierna kunnen we beginnen met de fietsketting schoonmaken.

Fietsketting schoonmaken

De volgende belangrijke stap is ervoor zorgen dat de fietsketting schoongemaakt wordt. De WD-40 Bike Degreaser helpt om vet en vuil van de fietsketting te krijgen. Het product is speciaal ontworpen om aan je fietsbehoeften te denken. Spuit de ontvetter op het oppervlak van de fietsketting en laat dit enkele minuten staan. Gebruik vervolgens een kleine borstel en schrob voorzichtig om de fietsketting schoon te maken. Moeiteloos.

Fietsketting schoonmaken - snel en effectief!

Fietsketting smeren

Na het schoonmaken van de fietsketting is het verstandig om de fietsketting te smeren. Hierdoor zal de fiets optimaal presteren. Om dit goed te doen, laat je de fiets een paar minuten in de zon drogen. Dit zorgt ervoor dat alle ontvetters van de fietsketting worden afgedroogd. Breng vervolgens wat glijmiddel aan op het oppervlak. Als je weinig tijd hebt, koop dan een ontvetter die alle ondergronden bedekt.

WD-40 heeft drie smeermiddelen die speciaal zijn ontworpen voor de fiets: WD-40 Dry Lube, WD-40 Wet Lube en WD-40 All Conditions Lube. Met deze opties is het mogelijk om je fietsketting schoon te maken in een korte tijd. Smeermiddelen moeten de fietsketting beschermen tegen roest en corrosie.

Pimp je fiets

Houd het frame van de fiets glanzend door ze in te smeren met een mooie fietspoets. Vermijd de remblokken. Gebruik na het aanbrengen een zachte doek en maak de fiets schoon. Door de fiets op te poetsen blijft deze tijdens het fietsen moddervrij. Zorg er dus voor dat je regelmatig de fietsketting schoonmaakt voor meer fietsplezier!

Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen & nieuwsberichten!

© 2019 WD-40 Company